Red Bull Racing kondigt officieel teamgenoot Verstappen voor 2025 aan

News
woensdag, 05 juni 2024 om 14:00
max verstappen sergio perez pre season test bahrein 2024f1708942042
Het contract van Sergio Perez liep aan het einde van 2024 af, waardoor Red Bull Racing een keuze moest maken. De kogel is nu door de kerk: de Mexicaan blijft nog een stuk langer de teamgenoot van Max Verstappen.
Afgelopen zondag kwam Red Bull Racing ineens met een nieuw ‘announcement’-kanaal op social media, met daarop een bericht dat er snel een aankondiging zou volgen. Vervolgens werden er in de dagen erna ook nog wat teasers geplaatst. Er gingen speculaties dat Sergio Perez een contractverlenging zou krijgen voor één jaar, maar de aankondiging werd wel heel groots uitgepakt voor dat nieuws.
Uiteindelijk kwam de grote aankondiging dinsdagavond: het contract van Perez wordt inderdaad verlengd. Maar niet met één jaar zoals de voorspelling was, de Mexicaan zal nog tot het einde van 2026 blijven racen voor Red Bull Racing.
In een reactie laat Perez weten dat hij heel blij is met de contractverlenging. Hij zal naar eigen zeggen ‘100 procent blijven geven in de auto’ en dat het vertrouwen van Red Bull veel voor hem betekent.

Lange carriere in de Formule 1

Met een contract tot het einde van 2026, zal Perez in ieder geval zes seizoenen lang uitkomen voor Red Bull Racing. De Mexicaan kwam in 2021 bij het team, waarbij hij meteen Max Verstappen moest helpen om de titel binnen te slepen. Daarvoor was zijn verdediging tegen Lewis Hamilton tijdens de GP van Abu Dhabi cruciaal.
Voor Red Bull heeft Perez al een lange tijd voor een ander team gereden. Hij begon zijn carrière bij McLaren in 2013, maar maakte in 2014 de overstap naar Force India. Dat team werd uiteindelijk overgenomen door Lawrence Stroll, dat er Racing Point van maakte. De nieuwe eigenaar besloot in 2020 om niet verder te gaan met de Mexicaan, waarna er een einde leek te komen aan zijn avontuur in de Formule 1. Red Bull stak daar alleen een stokje voor.

Populair Nieuws