Grote film met Timothée Chalamet nu te zien op HBO Max

News
maandag, 27 mei 2024 om 15:00
dune 2 timothee chalametf1709653059
Dune 2 was een gigantisch succes in de bioscoop. Maar als je de blockbuster wil zien hoef je niet meer je huis te verlaten, want de film is nu ook te streamen in Nederland.
De Dune-boeken van Frank Herbert zijn één van de meest geprezen sciencefictionboeken. Maar lange tijd werd het verhaal wel gezien als onverfilmbaar. En dat gevoel werd kracht bijgezet door de tegenvallende film Dune uit 1984, van de doorgaans ijzersterke regisseur David Lynch.
Maar dat het toch wel mogelijk is om het epos goed te vertalen naar het witte doek bewees David Villeneuve in 2021, met het eerste deel van Dune. De filmmaker eindigde de film met een open einde, duidelijk om aan te vullen met een sequel, ondanks dat Warner Bros. nog geen groen licht had gegeven voor een tweede film. Maar door het grote succes - met een box office van 407 miljoen dollar in coronatijd - bleef die toestemming niet lang uit.
Dune 2 is in maart in de bioscopen verschenen en is een nog groter succes dan het eerste deel. De blockbuster bracht maar liefst 711 miljoen dollar in het laatje en was dan ook een lange tijd in de bioscoop te zien. Zelfs nu draait de film nog in een paar zalen in Nederland, maar je hebt ook een andere manier om Dune 2 te zien.

Genieten vanaf je eigen bank

Vanaf nu is Dune 2 namelijk te streamen via HBO Max. Als je de juiste apparatuur in huis hebt, dan kun je ook bijna de bioscoopervaring nabootsen. Dune 2 is namelijk in 4K te bekijken en biedt daarnaast ook ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos. Met name die laatste is een goede manier om het fenomenale geluid van de film in je huiskamer te krijgen.
Heb je nog niet het eerste deel van Dune gezien, dan ben je ook aan het juiste adres bij HBO Max. De film uit 2021 is namelijk eveneens op de streamingdienst te bekijken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties