Mario-klassieker heeft nu oneindig veel levels

News
maandag, 04 maart 2024 om 13:00
super mario 3d all stars 64f1599224844
Voor veel mensen is Super Mario 64 een game om steeds naar terug te keren. Maar na zo’n 28 jaar kunnen de levels die de game biedt ook gaan vervelen. Een fan zorgt nu dat er nooit meer een gebrek aan Mario 64-levels hoeft te zijn.
Op sommige vlakken is Super Mario 64 niet perfect oud geworden, maar deze invloedrijke klassieker wordt door velen nog altijd met veel plezier gespeeld. Maar als je deze game nog kent van toen hij uitkwam, kan het zijn dat hij intussen een klein beetje verveelt. Twitteraar Twilight heeft daar een oplossing voor.
Deze ontwikkelaar is namelijk verantwoordelijk voor Infinite Mario 64, een game die precies doet wat de titel suggereert. De game stelt willekeurig een Mario 64 level samen, een beetje zoals een roguelike-game. In elk level is het doel, net als in de gewone Mario 64, om een ster te verzamelen.

Infinite Mario 64 nog niet helemaal af

Hoewel Infinite Mario 64 nu te downloaden is, gaat het nog om een vroege versie. Twilight wil in de toekomst bijvoorbeeld nog meer features toevoegen. Wat voor features dat zijn, wordt niet vermeld.
Overigens is het niet zo dat je alleen compleet willekeurige levels hoeft te spelen. Elk level heeft namelijk een cijfercode, of “seed”, die je kunt invullen om steeds hetzelfde resultaat te krijgen. Online wisselen spelers al seeds uit van levels die ze leuk vonden, zodat andere spelers hetzelfde level kunnen spelen.