Max Verstappen rijdt rond met nieuwe motor in Spanje

News
vrijdag, 02 juni 2023 om 16:00
max verstappen vt1 gp spanje 2023f1685713992
Max Verstappen en Sergio Perez kunnen voorlopig weer even vooruit. De twee coureurs hebben van Red Bull Racing namelijk een nieuwe motor gekregen in Spanje.
In de Formule 1 gaat het niet alleen om pure snelheid, maar ook om slijtage. Des te langer je kan doen met één onderdeel, des te beter. Veel belangrijke onderdelen hebben namelijk een limiet per seizoen, met een straf voor als je het limiet overschrijdt.
Dat laatste geldt alleen nog niet voor Max Verstappen en Sergio Perez. Beide coureurs hebben voor de GP van Spanje een nieuwe motor gekregen, zo heeft Red Bull Racing vrijdag bekendgemaakt. Dat meldt onder andere RacingNews365. Naast de ICE zelf is ook de turbocharger, MGU-H en MGU-K vervangen.
Voor alle onderdelen is het de tweede voor Verstappen en Perez. Dit seizoen mogen coureurs vier van die onderdelen gebruiken, voordat ze een straf krijgen. Met de huidige planning zouden de Red Bull Racing-coureurs geen straf krijgen tegen het einde van het jaar.

Verstappen laat zich zien in Spanje

Voorlopig is Verstappen nog niet helemaal tevreden met zijn auto. Tijdens de eerste vrije training voor de GP van Spanje klaagde de Nederlander veel over problemen, waaronder clipping - het tijdelijk wegvallen van de elektromotor.
Toch hadden de problemen niet veel invloed op de snelheid van de regerend wereldkampioen. Op het circuit van Barcelona was Verstappen met maar liefst 0.768 sneller dan teamgenoot Perez, die de op-één-na snelste tijd noteerde.