Max Verstappen problemen tijdens VT1 in Zandvoort, gridstraf op komst?

News
vrijdag, 02 september 2022 om 12:44
max verstappen f1 gp australief1649931642
Voor het Nederlandse publiek begint de eerste dag op Circuit Zandvoort niet goed voor Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur komt in VT1 namelijk stil te staan op de baan, met mogelijke problemen met zijn versnellingsbak. Dat kan zorgen voor een gridstraf voor de Grand Prix van Nederlander.
Het raceweekend voor de Grand Prix van Nederland is niet optimaal begonnen voor Max Verstappen. De Nederlander was in VT1 pas net begonnen aan zijn sessie, maar moet al na tien minuten zijn RB18 langs de weg zetten. Tijdens het schakelen klinkt er plotseling niet goed en verliest Verstappen direct veel snelheid. Over de radio laat de Nederlander weten dat hij denkt dat er problemen zijn met de versnellingsbak.

Gridstraf voor Verstappen?

Hoewel problemen in een vrije training niet meteen slecht nieuws betekent voor de race, kan dat wel het geval zijn met een defecte versnellingsbak. Verstappen zit namelijk al aan het maximaal toegestane gearboxes voor een seizoen. Een nieuwe versnellingsbak zou betekenen dat Verstappen een gridstraf krijgt voor de Grand Prix van zondag.
In België moest de regerend wereldkampioen vanaf P14 starten en wist alsnog op dominante wijze te winnen, maar op Zandvoort zal dat een stuk lastiger zijn. Het Nederlandse circuit is namelijk vrij krap en heeft meer overeenkomsten met Singapore en Monaco, wat betekent dat de baan een stuk krapper is en weinig rechte stukken kent. Daardoor wordt het een stuk moeilijker om andere coureurs in te halen, zelfs als hun topsnelheid een stuk lager is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties