Max Verstappen onder vuur door 'giftige' uitspraken

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 9:30
si202203190303 newsf1647865562
Ondanks dat het Formule 1-seizoen nog niet is begonnen, is er nu al genoeg drama in de racewereld. Max Verstappen ligt nu namelijk onder vuur, door zijn ‘giftige’ uitspraken na de 24 uur van Le Mans.
Afgelopen weekend is waarschijnlijk de allerlaatste keer dat Max Verstappen meedeed aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Dat liet de tweevoudig F1-wereldkampioen weten tijdens de race, toen zijn team door serverproblemen uit de game werd gegooid en een enorme voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Dat was op zich geen probleem, maar wel toen het team niet de ronden terugkreeg van de organisatie.
Tijdens de stream zei Verstappen dat hij hoopte dat andere spelers ook de game zouden deïnstalleren en noemde hij het evenement ‘een clownshow’. Dat is niet in goede aard gevallen van Ben Constanduros, één van de commentatoren van het event. Hij uit kritiek op Verstappen via Twitter.

“Normaal ben ik uitgeput na een 24 uur-event, maar tijdens de race hebben we een lelijke en uitputtende vertoning gezien van de giftige kant van simracen en social media. Ja, het ging niet de kant van Max op, hij had pech dat hij eruit werd gegooid, net zoals andere coureurs. Maar zij gingen wel door en één ervan won de GTE. Dat is racen.

Maar om andere mensen zo sterk te veroordelen en de community te voeden met negativiteit wanneer je in zo’n invloedrijke positie zit is niet wijs. Dat voedt alleen maar de giftige kant en het schaadt alleen maar simracen in het geheel.”

Ook pech in de Formule 1?

Ook Romain Grosjean is het niet eens met de felle kritiek van Verstappen. De voormalig F1-coureur stelt namelijk dat je tijdens een normale race ook pech kan krijgen met de auto of de motor en dat dat eigenlijk hetzelfde is. Het zijn factoren die buiten je eigen controle om vallen.