'Max Verstappen krijgt binnenkort veel lichtere Red Bull-auto'

News
maandag, 22 augustus 2022 om 14:30
si202205310303 newsf1654768314
Volgens insiders heeft Red Bull Racing één van de zwaarste auto's dit seizoen, ondanks dat Max Verstappen er maar mee blijft winnen. Naar verluidt zal het team binnenkort alleen met een veel lichtere RB18 komen.
Met de nieuwe reglementen die dit seizoen zijn ingegaan, zijn alle teams weer vanaf nul gestart. Dat blijkt ook wel uit het gewicht van veel auto's, die volgens berichten flink wat kilo's boven het minimum gewicht zitten. Teams zijn dan ook druk bezig om daar een oplossing voor te vinden, maar met de budget cap is dat makkelijker gezegd dan gedaan.
Volgens het goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport lijkt het Red Bull Racing wel te lukken om dit seizoen nog een lichte auto op de baan te zetten. Naar verluidt maakt het team van Max Verstappen namelijk een compleet nieuwe monocoque voor de RB18, grof gezegd het skelet van de auto.
De monocoque zorgt er ook voor de coureur relatief veilig in de auto zit en niet geplet wordt tijdens een crash. De nieuwe versie van de RB18 moet dan ook langs de FIA om een crashtest te doorstaan. Dat is niet goedkoop, want dat betekent dat er drie nieuwe chassis gemaakt moeten worden van de auto, wat volgens Mercedes twee miljoen euro per stuk kost.

Hoe snel zal de nieuwe Red Bull-auto worden?

Hoewel de upgrade duur zal zijn, is de prijs het zeker waard met het oog op de verbeteringen. Met de nieuwe monocoque verwacht teambaas Christian Horner namelijk twee tot drie tienden aan tijdwinst te pakken ten opzichte van de concurrentie. Een lichtere auto is bovendien een betrouwbare upgrade, terwijl je met bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel nooit precies zal weten wat het effect is, totdat je hem op de auto zet en ermee rondjes gaat rijden.
Het nieuwe chassis is daarnaast niet alleen een upgrade voor dit seizoen, maar ook voor 2023. Het ontwerp van de auto zal namelijk grotendeels hetzelfde blijven en er wordt al helemaal geen verandering geïntroduceerd voor de monocoque. Met de upgrade slaat Red Bull dus twee vliegen in één klap!

Populair Nieuws