Max Verstappen heeft 'eigenhandig de sport gered' volgens F1-topman

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 14:00
max verstappen juichen gp spanje 2023f1686036128
Max Verstappen zorgt voor veel fans op de tribunes in de Formule 1. Met zijn populariteit heeft de Nederlander zelfs eigenhandig de sport gered, zo stelt een F1-topman.
Tegenwoordig is de Formule 1 populairder dan ooit. Bij veel Grands Prix zitten de tribunes bomvol, er wordt massaal gekeken op televisie en via streamingdiensten en ook op social media is de sport erg levend. Vaak wordt die populariteit op het conto geschreven van Drive to Survive en de grotere focus op social media sinds de overname van Liberty Media.
Volgens Graham Watson, de Head of Race Operations van F1 en de voormalig teammanager van AlphaTauri, is er alleen een andere reden. Volgens de topman is Max Verstappen namelijk ‘het beste wat de Formule 1 is overkomen’. Dat stelt hij in gesprek met Formule 1 Magazine.
Sterker nog, volgens Watson heeft Verstappen ‘in zijn eentje de Formule 1 gered’. Door de intensiteit van de Nederlander reizen fans massaal af naar de circuits, met oranje tribunes als gevolg. Iets dat de Head of Race Operations niet meer gezien heeft sinds de tijd van Michael Schumacher.

Het grote verschil met Lewis Hamilton

Watson ziet ook een verschil tussen Verstappen en de andere zevenvoudig wereldkampioen en waar hij niet massaal fans aantrekt. Volgens de topman is Lewis Hamilton heel getalenteerd, maar is hij betrokken bij zoveel dingen dat fans denken: “Is hij nou een Formule 1-coureur of niet?”
Bij Verstappen bestaat er geen twijfel volgens Watson: hij is een F1-coureur. En ‘dat zal ook niet veranderen’, concludeert de Head of Race Operations.

Populair Nieuws

Laatste Reacties