Max Verstappen geniet met volle teugen van spannende races in F1

News
maandag, 10 juni 2024 om 14:00
max verstappen gp canada 2024
Waar je vorig jaar Max Verstappen makkelijk kon invullen als topfavoriet voor de winst, is dat dit seizoen ineens niet meer het geval. Maar de wereldkampioen geniet wel van die spannende races.
De Grand Prix van Canada was één van de spannendste races in jaren. De flow van de race ging alle kanten op en op een gegeven moment waren er vijf kanshebbers voor de overwinning: beide McLarens, beide Mercedessen en uiteraard Max Verstappen. Het was uiteindelijk laatstgenoemde die aan het einde van de streep aan het langste eind trok.
Het was daarmee de zestigste overwinning van Verstappen en van de afgelopen 75 Grands Prix heeft hij er maar liefst vijftig gewonnen. De Nederlander rijgt de races alleen niet meer zo makkelijk aan elkaar als de afgelopen twee seizoenen. Hij moet nu echt vechten voor een overwinning. Tijdens de persconferentie na afloop van de race vertelt Verstappen dat hij daar juist van geniet.

“Het is zeker uitdagender. En ik denk ook, met hoe de race vandaag verliep, dat het over het algemeen erg spannend was. Het houdt ons zeker scherp. We kunnen ons geen foutjes meer veroorloven. Elk klein detail telt nu.”

- Max Verstappen

Geen rugdekking voor Verstappen

Met twee McLarens en twee Mercedessen achter zich, was Verstappen ook in de minderheid de hele race. Ondanks dat teamgenoot Sergio Perez een contractverlenging heeft gekregen voor twee jaar, zit hij duidelijk niet goed in zijn vel.
Op zaterdag kwam de Mexicaan niet verder dan P16 in de kwalificatie en in de race bleef hij een lange tijd steken op de zeventiende plek. Uiteindelijk maakte hij ook nog eens een fout, waardoor hij achterwaarts de barrière in ging. Doordat hij de auto met veel schade terugreed naar de pitbox, heeft hij voor de volgende race ook nog eens een gridstraf van drie plaatsen te pakken.

Populair Nieuws