Waarom Star Ocean: The Second Story R de perfecte remake is voor fans

Article
vrijdag, 25 augustus 2023 om 13:00
star ocean the second story opening screenf1692954918
Op gamescom mochten we aan de slag met Star Ocean: The Second Story R, de remake van het tweede deel van de geliefde Star Ocean franchise. Studio Gemdrops heeft hard gewerkt om de perfecte remake te maken voor de fans.
Wie Star Ocean in het verleden heeft gespeeld, weet dat de titel zich onderscheid van andere JRPG’s door meer een ARPG te zijn. In Star Ocean: The Second Story R wordt het actie-element van de titel naar een hoger niveau getild door niet alleen meer opties te bieden in de gevechten, maar ook door de spectaculaire visuele effecten die over je scherm spatten.
Daarnaast heeft de grafische stijl ook nog een flinke aanpassing gehad en kan je genieten van een werkelijk unieke soundtrack. Een ding is zeker: dit is de perfecte remake voor fans van de franchise. Star Ocean: The Second Story R is dan ook een titel die voor liefhebbers niet te missen is.
star ocean the second story screen 1f1692954696

Spectaculaire actie

Wat fans al gauw zal opvallen aan Star Ocean: The Second Story R is dat het vechten in de game oud en vertrouwd aanvoelt, maar je wel nieuwe opties geeft in hoe je gevechten wil benaderen. Zo kunnen companions die niet in je party zitten bijspringen in gevechten en zijn er nieuwe tactische opties in het menu toegevoegd om een diepere laag aan het vechten te bieden.
De visuele effecten die de game je voorschotelt bij speciale magische aanvallen zijn indrukwekkend en laten je al gauw in verwondering achter. Star Ocean: The Second Story R is ook niet een heel makkelijke titel. Je zal al je vaardigheden, zowel persoonlijk als die van de personages die je speelt, en inzicht nodig hebben om de gevechten succesvol af te sluiten.
Je zal nog wel vrij makkelijk door de random encounters in de game heen komen, maar de eindbazen laten je goed nadenken over tactiek en dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Waar de game uiteindelijk echt schittert is in de dungeons, met talloze gevechten en puzzels die je goed aan het werk zetten.

Unieke stijl

Wie het origineel van Star Ocean: The Second Story R heeft gespeeld in 1998 zal al gauw opvallen dat de visuele stijl een beetje is veranderd. Het origineel was natuurlijk in 2.5D en de remake zal ook in de unieke stijl van 2.5D op de markt verschijnen, maar wel met een grote twist. De ontwikkelaars hadden namelijk wel de ambitie om zoveel mogelijk van de originele stijl van de game intact te houden, maar toch met een nieuwe lik verf te komen.
De personages zullen dan ook nog steeds in een 2D-stijl over het scherm bewegen en de omgevingen zullen nog steeds in 3D zijn. Het verschil met het origineel komt vooral voort uit de 3D-stijl van de omgevingen, want het ziet er allemaal een stuk realistischer uit. Het levert een interessant beeld op om 2D-personages door de realistische wereld te zien bewegen. Voor fans zal het vooral vertrouwd aanvoelen, terwijl het je ook het gevoel geeft dat je echt iets nieuws speelt.
star ocean the second story screen 2f1692954830

Verfriste soundtrack

De Star Ocean franchise staat al bekend om ijzersterke soundtracks, maar voor Star Ocean: The Second Story R is werkelijk alles uit de kast getrokken door ontwikkelaar Gemdrops. Als je de perfecte remake voor fans wil maken, dan moet je ook wel met iets spectaculairs komen en daarom is de soundtrack volledig opnieuw opgebouwd met behulp van een volledig orkest.
Terwijl je de game speelt wordt je begeleid door de spectaculaire soundtrack die in de game te vinden is. Dat de soundtrack volledig opnieuw is opgebouwd, betekent niet dat het onherkenbaar is geworden voor fans van het eerste uur. De essentie van de soundtrack is namelijk intact gebleven, maar het klinkt wat voller en wat moderner.

De perfecte remake voor fans (en nieuwkomers)

Met alles wat we gespeeld hebben lijkt Star Ocean: The Second Story R daadwerkelijk de perfecte remake voor fans te worden, maar ook voor nieuwkomers is het een mooie start. De game is namelijk vrij makkelijk om op te pakken en de verschillende systemen die in de game aanwezig zijn worden goed uitgelegd.
Heel lang hoef je ook niet meer te wachten op de titel, vanaf 2 november 2023 kan je los met de game op PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch en PC. In de tussentijd kan je jezelf misschien vermaken met de remake van de eerste game die in 2019 lanceerde of je kan even kijken naar Star Ocean: The Divine Force, het meest recente deel uit de franchise die vorig jaar op de markt kwam.

Populair Nieuws