Mass Effect Legendary Edition onthuld voor next-gen

News
maandag, 09 november 2020 om 12:30
schermafbeelding 2020 11 09 om 091913f1604909987
Tijdens de jaarlijkse N7-day heeft Bioware de Mass Effect Legendary Edition aangekondigd. Dit betekent dat de originele drie Mass Effect-games naar de PC, PS5, Xbox Series X en Series S zullen komen. Daarnaast is de Mass Effect Legendary Edition ook te spelen op PS4 en Xbox One.

Mass Effect Legendary Edition brengt verbeteringen voor next gen

Alhoewel de Mass Effect Legendary Edition ook te spelen is op de PS4 en Xbox One, zal de game vooral gaan schijnen op next-gen. Bioware laat namelijk weten dat de Legendary Edition ondersteuning biedt voor 4K-resolutie. Daarnaast zullen er verdere verbeteringen worden doorgevoerd voor de PS5 en Xbox Series X.
Welke dat zijn is niet duidelijk. Wie weet gaan we implementatie zien van de DualSense-controller op PS5. Het gerucht ging al langer dat er een Mass Effect-game zou komen voor next gen, maar wat fijn om te horen dat het in deze mal is gegoten. Na het debacle van Mass Effect Andromeda zien we liever de oude games terugkomen.

Wat brengt Mass Effect Legendary Edition met zich mee?

De Mass Effect Legendary Edition zal de drie originele games bevatten met een groot aantal verbeteringen. Houd er rekening mee dat het geen volledige remakes zijn, maar verbeterde versies van het origineel. Daarnaast zul je ook toegang krijgen tot alle singleplayer-DLC die de drie games te bieden heeft.
Zo hoef je niets extra te betalen om volledig op te gaan in de wereld van Mass Effect. De Legendary Edition komt ergens in 2021 uit, maar welke datum precies is nog niet bekend. Wel is het voor veel gamers, net als ondergetekende een geweldig feit dat de Mass Effect-games naar next gen komen.