De beste Spider-Man LEGO sets van dit moment

Article
maandag, 23 oktober 2023 om 16:30
Spider-Man fans beleven een best aardig jaar. Across the Spider-Verse was weer genieten geblazen en Marvel’s Spider-Man 2 gooit ook hoge ogen. Uiteraard heeft Marvel’s populairste held ook een paar mooie LEGO-sets om van te genieten nu de stemming er goed in zit.

Spider-Man Webquarters Hangout

We zullen volwassenen hun pleziertje niet ontnemen, maar in principe zijn de meeste superhelden bedacht voor kinderen. Tegenwoordig zie je bij comic books mooie, bijna graphic novel achtige pagina’s voor je, maar vroeger waren het relatief eenvoudige tekeningen op goedkoop papier. Het leeks ons dan ook geen verkeerd idee om in ieder geval één set op deze lijst te zetten die echt voor kinderen bedoeld is.
Met deze set kun je de Webquarters uit de Spidey and his Amazing Friends-cartoon nabouwen. Eerlijk is eerlijk: we hebben die cartoon niet gezien, maar een blik op deze LEGO-set is genoeg om te weten dat iemand die de leeftijd heeft om de serie te kijken, zich waarschijnlijk uitstekend kan vermaken met deze set. Een set met Peter Parker, Miles Morales, Gwen Stacy, Kamala Khan én Green Goblin biedt eindeloze mogelijkheden om gekke scenario’s te bedenken.
lego spider man venomf1697555930

Venom

De meeste superhelden hebben een bepaald aantal schurken dat onlosmakelijk met hun verbonden is, een zogenaamde rogues gallery. Wie de meest iconische rogues gallery probeert aan te wijzen komt al snel uit bij Batman of Spider-Man. Maar zelfs binnen een sterke line-up springen er vaak personages uit.
Neem bijvoorbeeld Venom. Zelfs als je niet zo bekend bent met films of stripverhalen rondom Venom heb je hem ongetwijfeld wel eens ergens gezien. Hij is natuurlijk ook een grote schurk in Marvel’s Spider-Man 2, dus als je vrolijk rondslingert in die game, is dit LEGO-portret van Venom misschien een leuke toevoeging aan je collectie.
lego art amazing spider manf1688023388

The Amazing Spider-Man

LEGO Art was bij de introductie van het thema vaak ongeveer hetzelfde. Met de kleinst mogelijke steentjes kon je portretten van bekende mensen of personages maken, als een soort pixel art. Gelukkig is er intusen wat meer variatie binnen het thema en dat is goed te merken aan The Amazing Spider-Man.
Pixel art is namelijk ver te zoeken in dit portret. Sterker nog, bepaalde delen zijn gemaakt van opvallend grote steentjes. Met een klassieke look en een klassieke outfit kruipt Spider-Man over de muur, of liever gezegd, uit zijn lijst je kamer in. Maar geen zorgen: Spider-Man is er om je te beschermen, niet om je te halen.
lego spider man no way home final battlef1690901840

Spider-Man Final Battle

Vergeleken met veel andere superhelden is Spider-Man redelijk vaak verfilmd. Wederom lijkt Batman de grote rivaal. Van die verschillende versies maakten Marvel Sony natuurlijk dankbaar gebruik in Spider-Man: No Way Home, gelukkig op een manier die ook in het verhaal goed werkte.
Het grootste deel van de scènes die alle Spider-Men samen hebben speelde zich af tijdens het grote gevecht op het “verbeterde” vrijheidsbeeld. Het was een geslaagd gevecht dat je uitgebreid kunt nabouwen met deze LEGO-set. Uiteraard vind je in een set met deze opzet ook een geslaagde selectie figuurtjes, namelijk drie Spider-Men, Doctor Stranger, MJ en Ned en een drietal schurken.
lego marvel daily bugle spider manf1683644432

Daily Bugle

De ultieme Spider-Man LEGO-set die je op dit moment kunt kopen is zonder twijfel het gebouw van de Daily Bugle. Dat het Peter Parkers bekendste werkplek is, is natuurlijk al een reden om de set in huis te halen. Het interieur van de set zit boordevol leuke details.
Maar de grote reden om de set te halen, is de enorme selectie figuurtjes en de bekende verhaallijnen die je daarme kunt uitbeelden. Green Goblin kan door het raam naar binnen komen, Doc Ock kan het gebouw beklimmen en ga zo maar door. Heeft een personage sterke banden met Spider-Man, dan is het waarschijnlijk te vinden in deze set. Het is helaas geen goedkope set, maar met bijna 3800 steentjes is het ook qua bouwplezier de moeite waard.