Lewis Hamilton vindt zijn diskwalificatie 'belachelijk'

News
vrijdag, 27 oktober 2023 om 15:30
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Lewis Hamilton is uit de resultaten geschrapt van de GP van de Verenigde Staten. De coureur vindt zijn diskwalificatie alleen ‘belachelijk’ en stelt dat de overtreding geen verschil maakte.
Vorige weekend leek het erop dat Mercedes een grote stap heeft gezet in de richting van Red Bull Racing. De overwinning werd namelijk maar nipt binnengehaald door Max Verstappen, die minder dan twee seconden gevolgd werd door Lewis Hamilton. Maar de Brit staat niet meer te boek als de nummer twee, want een paar uur na de race werd hij gediskwalificeerd, samen met Charles Leclerc.
De auto’s van beide coureurs voldeden niet aan de technische reglementen. Een stuk van de vloer was teveel afgesleten, wat een directe diskwalificatie betekent. Niet alleen de auto’s van Leclerc en Hamilton waren gecheckt, ook die van Verstappen en Lando Norris waren gekeurd door de FIA.
In gesprek met Sky Sports F1 laat Hamilton in Mexico weten dat hij het niet eens is met de diskwalificatie. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen zouden namelijk veel meer coureurs de regels hebben overtreden, maar niet zijn gecheckt.

“Het was zo’n goed weekend voor de sport, maar elke keer als we een stap vooruit maken, gebeurt er zoiets. We moeten daar echt iets aan doen en van leren. Als je alle wagens had gecheckt, dan was 50 procent niet legaal bevonden. Daar durf ik al mijn geld op te zetten. Misschien moet je in een weekend in staat zijn om de plank aan te passen van zaterdag op zondag, zodat je zoiets belachelijks niet hebt na de race.”

Opmerkelijke uitspraak Hamilton

Volgens Hamilton was de overtreding - het te laag afstellen van de auto - ook helemaal geen voordeel. De Brit stelt dat Mercedes juist sneller is met een hogere rijhoogte en die extra millimeter maakte geen verschil in performance. Bovendien had hij ‘de zwaarste ervaring van allemaal’, doordat hij last had van porpoising.
Het statement van Hamilton is vrij opmerkelijk. James Allison, de technisch directeur van Mercedes, legde de schuld namelijk meteen bij het team en noemde het een beschamende fout. Ook Leclerc zegt dat het een fout was van het team en dat de kwalificatie ‘een terechte beslissing’ is geweest.

Populair Nieuws