Marvel's Shang-Chi krijgt geen gelijke Disney+ release

News
vrijdag, 13 augustus 2021 om 11:30
shang chi poster header marvel 1265010 1280x0f1618858789
Disney heeft duidelijk gemaakt dat de nieuwe Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings niet direct ook op Disney+ verschijnt. Waar dit wel het geval was voor Black Widow lijkt dat experiment niet voor herhaling vatbaar.
Marvel's Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings staat voor een release op 1 september gepland, maar fans die de film vanaf de bank willen kijken hebben pech. Disney gaat de film namelijk niet nogmaals gelijktijdig in de bios en Disney+ uitbrengen. De film stond altijd al gepland als de eerste Marvelfilm sinds 2020 die weer alleen in de bioscopen zou gaan verschijnen, maar de laatste weken kwam de film toch wat meer in opspraak.
Dit komt vooral door de groeiende zorg over de Deltavariant in de Verenigde Staten. Hierdoor werd door fans geroepen dat de film ook Disney+ gelijktijdig moet verschijnen. Disney bevestigt nu nogmaals dat dit niet het geval zal zijn. Wel is er een tegemoetkoming van Disney richting Disney+ gebruikers. Shang-Chi komt namelijk al na 45 dagen uit via Video-on-Demand, wat een flinke tijd korter is dan doorgaans voor Disney-films geldt.

Het verhaal van Shang-Chi

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings gaat over de titulaire held die teruggetrokken wordt in een flink familiedrama. Nadat Shang-Chi zijn verleden en familie achter zich heeft gelaten wordt hij hier als volwassen man weer in teruggetrokken door de Ten Rings-organisatie. Hier is Shang-Chi's vader het hoofd van, namelijk de gevreesde Mandarin (en dan doelen we niet op de nepschurk van Iron Man 3). Hoe dat afloopt, zie je vanaf 1 september in de bioscopen.