Marvel's Avengers komt ook naar PS5 en Xbox Series X dit jaar

News
dinsdag, 23 juni 2020 om 9:40
xgn google image
Liefhebbers van de Avengers kunnen niet wachten om met de superhelden aan de slag te gaan in de gelijknamige game. Volgens ontwikkelaar Crystal Dynamics zal dat ook mogelijk zijn op de PS5 en Xbox Series X.
Eigenlijk zouden we oorspronkelijk allang al aan de slag kunnen met Marvel’s Avengers. De titel die op E3 2019 is aangekondigd had namelijk 15 mei 2020 als releasedatum. Aan het begin van dit jaar kondigde uitgever Square Enix alleen aan dat we vier maanden langer moeten wachten op de superheldentitel: 4 september om precies te zijn.
Gelukkig is er ook goed nieuws omtrent de titel. Nu we een stuk meer richting het einde van het jaar gaan, komen ook de next-gen consoles in zicht. Crystal Dynamics is van plan om daar optimaal van te gaan profiteren, want Marvel’s Avengers zal ook uitkomen voor de PS5 en Xbox Series X. Schaf je bovendien de game al eerder aan op de PlayStation 4, dan kan je die gratis upgraden naar de next-gen versie. Dat laat de ontwikkelaar weten op het blog van PlayStation.

Kiezen tussen graphics en framerate

De PS5 versie van Marvel’s Avengers laat je onder andere kiezen tussen twee opties: betere graphics of een hogere framerate, net zoals veel titels op de PS4 Pro. Microsoft maakt het voor gamers ook makkelijk om over te stappen van een Xbox One versie naar de Xbox Series X met Smart Delivery. Het is nog niet duidelijk of Crystal Dynamics dezelfde service gaat aanbieden voor de dienst van Microsoft.