Michael Keaton gaat mogelijk de rol van Batman weer op zich nemen

News
dinsdag, 23 juni 2020 om 10:30
Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat Michael Keaton voor het laatst de mantel van Batman droeg. Toch is de acteur volgens bronnen in gesprek om de rol weer op zich te nemen.
Michael Keaton was als Batman geliefd in de films van Tim Burton uit de jaren 90. De acteur is daarna in de vergetelheid geraakt, maar is de laatste paar jaar weer helemaal terug. Zo werd hij genomineerd voor de Oscar van Beste Acteur voor zijn rol in Birdman en was hij ook te zien in de Spider-Man: Homecoming.
Keaton is nu in gesprek om de rol van Batman te krijgen in de nieuwe Flash film, volgens The Hollywood Reporter. Maar daar lijkt het niet bij te blijven als het aankomt op DC films. Het is namelijk goed mogelijk dat de acteur de rol vaker gaat spelen, waaronder in de aankomende Batgirl film.

Meerdere Batmans in één universum?

Eén probleem is alleen wel dat in de voorgaande films in hetzelfde universum de rol is gespeeld door Ben Affleck. Mogelijk moet DC dus werken met meerdere universums of een andere oplossing. Daarnaast zal ook Robert Pattison de gevleugelde detective gaan spelen in The Batman, maar dat zal een losstaand project zijn van de huidige films in de DCEU.

Populair Nieuws