Marvel-fans willen Wasp-actrice uit het MCU

News
woensdag, 23 februari 2022 om 16:00
ant man and the wasp trailer vrijgegeven 134379 1
Volgend jaar komt de derde Ant-Man film uit. Daarin zal Evangeline Lilly wederom de rol van The Wasp spelen. Maar de actrice ligt onder vuur en sommige fans willen zelfs dat de rol van The Wasp naar een ander gaat.
Sinds Ant-Man is Evangeline Lilly in het MCU te zien als Hope van Dyne/The Wasp. Vervolgfilms zetten haar verder in het spotlight door de titel te veranderen in Ant-Man and the Wasp. Maar sommige fans zijn nu een beetje klaar met Lilly en zouden haar graag uit het MCU zien verdwijnen.
De reden is Lilly’s positie in verschillende kwesties rondom COVID-19. Zo steunde ze het konvooi dat onlangs de Canadese hoofdstad blokkeerde om te protesteren tegen verplichte vaccinatie voor ambtenaren. Ook was ze aanwezig bij een vergelijkbaar protest in Washington DC.
Toen Lilly ook nog eens een oproep deed aan premier Trudeau van Canada om met de protesteerders om tafel te gaan kwam er ineens een vloed van negatieve reacties. Fans geven aan de actrice liever kwijt dan rijk te zijn. Er wordt gesuggereerd dat haar versie van The Wasp vroeg in Quantumania kan sterven, om vervangen te worden met een andere variant. Anderen stellen voor dat de rol eenvoudigweg opnieuw gecast wordt.

Evangeline Lilly al langer in opspraak

Als gedurende de hele pandemie kunnen sommige uitspraken van Evangeline Lilly rekenen op de nodige kritiek. Het is onbekend hoeveel Marvel zich hiervan aantrekt, zeker omdat het uiteindelijk om een waarschijnlijk nogal klein deel van de fanbase gaat. Recente kritiek zal in ieder geval niet zoveel meer uitmaken voor de eerstvolgende film, aangezien de opnames voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania al zijn afgerond.