The Joker bereikt het einde van een tijdperk

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 15:00
batman arkham collectionf1647606895
Er zijn bepaalde dingen waar je aan went, bijvoorbeeld de stemmen van bepaalde personages. Zo is The Joker jarenlang ingesproken door Mark Hamill. Fans waren altijd blij zijn stem weer te horen, maar helaas hoeven we dat in de toekomst niet meer te verwachten.
In live-action hebben we al de nodige Jokers gezien, maar in animatie en games horen we vrij vaak Mark Hamill. Animatie heeft er natuurlijk geen last van als een acteur ouder wordt, dus ruim dertig jaar was er een min of meer vaste stem voor The Joker. Maar Hamill denkt niet dat hij het personage ooit nog in zal spreken.
Dat laat hij weten in een interview met het tijdschrift Empire (via ScreenRant). De reden is niet dat hij de Joker moe is, maar dat hij nooit meer kan werken met zijn belangrijkste tegenspeler. Hamills Joker is onlosmakelijk verbonden met de Batman van Kevin Conroy, die vorig jaar overleed.

Geen Mark Hamill Joker zonder ‘zijn’ Batman

Hamill en Conroy waren voor het eerst samen te horen in Batman: The Animated Series uit 1992. Daarna is Hamill nog vaak gebeld voor de rol en nam hij hem ook vaak aan. Maar dat deed hij alleen als Kevin Conroy was aangenomen als Batman. Voor Hamill is er geen Batman zonder Conroy.
Kevin Conroy is overigens nog één keer te horen als de Caped Crusader, namelijk in de aankomende game Suicide Squad: Kill the Justice League. Deze moet ergens dit jaar uitkomen. Het lijkt momenteel onwaarschijnlijk dat The Joker daar ook een rol in heeft, maar je weet maar nooit.

Populair Nieuws