Komt er toch een vervolg op een populaire Metal Gear game?

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 15:30
metal gear rising revengeancef1674223272
Sinds het vertrek van Hideo Kojima lijkt de wereld van Metal Gear dood en begraven bij Konami. Maar mogelijk komt er nu toch een vervolg op een populaire titel in de franchise.
Lange tijd was de Metal Gear-franchise één van de grootste en meest populaire game-reeksen. Sinds bedenker Hideo Kojima alleen is vertrokken bij Konami, is er nog maar één nieuwe titels uitgekomen in de vorm van Metal Gear Survive. En die werd niet bepaald goed ontvangen.
De hoop op een nieuwe game in de franchise leek dan ook vervlogen, maar mogelijk komt er nu toch een vervolg. Quinton Flynn, de stemacteur van Raiden, heeft namelijk op Twitter gezegd dat fans moeten uitkijken naar een aankondiging in de komende weken, nadat hem iets was gevraagd over Metal Gear Rising 2.
De aankondiging zou precies samenvallen met de tiende verjaardag van Metal Gear Rising Revengeance. Als het dus een aankondiging voor een vervolg komt, dan zou dat de perfecte tijd zijn.

Vijanden slachten in Metal Gear Rising

Metal Gear Rising Revengeance is een spin-off op de Metal Gear Solid games. Spelers kruipen niet in de huid van één van de klonen van Snake, maar in het cyborg-lichaam van Raiden. De gameplay is dan ook compleet anders, aangezien de protagonist zeer dodelijk met een katana overweg kan en bovendien veel acrobatische trucjes in huis heeft.
De spin-off is daarnaast niet gemaakt door de studio van Hideo Kojima. In plaats daarvan is ontwikkelaar Platinum Games verantwoordelijk voor de titel. Dat juist deze Metal Gear game nog wel een vervolg krijgt, is dus goed mogelijk.