'Deze Ubisoft games komen er allemaal aan in 2023'

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 14:00
assassins creed mirage rooftop battlef1662996413
Recent heeft Ubisoft nog drie games geannuleerd, maar bij de Franse uitgever zijn wel veel games in ontwikkeling. Naar verluidt komen deze elf Ubisoft games namelijk uit in 2023.
Een lange tijd is Ubisoft gekomen met een jaarlijkse stroom aan nieuwe games, maar de afgelopen jaren is de trend doorbroken. Sinds het einde van 2020 zijn er namelijk maar weinig nieuwe grote titels verschenen. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat de release van veel games zijn uitgesteld.
Doordat de data steeds zijn verschoven, lijkt het er wel op dat er in 2023 en het begin van 2024 ineens veel Ubisoft games gaan uitkomen. Tom Henderson van Insider Gaming claimt namelijk dat hij van een bron gehoord heeft welke titels van de Franse uitgever aan zitten te komen in het fiscale jaar 2024, dat loopt van april 2023 tot en met maart 2024.
Dit is de volledige lijst met games die naar verluidt het komende fiscale jaar moeten verschijnen uit de stal van Ubisoft.

Assassin’s Creed essentieel voor Ubisoft

Uit de lijst blijkt nogmaals dat Assassin’s Creed één van de belangrijkste franchises is voor Ubisoft om het bedrijf weer in de lift te krijgen. De reeks zorgt voor verreweg de meeste inkomsten voor de uitgever en het is dan ook hoog tijd voor een nieuw deel in de main series. De release van Assassin’s Creed Valhalla was namelijk alweer in november 2020.
De samenwerking met Netflix is niet alleen voor een Assassin’s Creed serie. Op de streamingdienst zal naar verluidt ook een game verschijnen, die exclusief via Netflix te spelen is.