The Wolf Among Us 2 heeft eindelijk een trailer gekregen

News
donderdag, 10 februari 2022 om 11:30
the wolf among us 2 1f1644481911
The Wolf Among Us 2 heeft na de aankondiging in 2019 nu eindelijk een trailer gekregen. In een livestream heeft ontwikkelaar Telltale Games nieuwe beelden en details van de game getoond.
In 2023 kunnen we eindelijk aan de slag met het vervolg op de eerste The Wolf Among Us, die in 2013 uitkwam. De laatste keer dat we iets van The Wolf Among Us 2 hebben gehoord is afgelopen december, toen Telltale Games in het tijdschrift van Game Informer een paar kleine details bekendmaakte. Zo vindt het verhaal zes maanden na het einde van de vorige game plaats.
Nu weten we eindelijk ook meer over hoe het verhaal van The Wolf Among Us door zal gaan, dankzij de nieuwe trailer en meer uitleg op PlayStation Blog. Seizoen 2 zal veel dieper ingaan op hoofdpersoon Bigby als persoon. Hij heeft Fabletown verlaten en probeert nu zijn woedeproblemen onder controle te krijgen door naar een therapeut te gaan. Verder is Bigby nu ook uit zijn rol van sheriff gehaald en is hij niet meer de beschermer van Fabletown. Hij komt in aanraking met een detective die bezig is met een zaak, die erg veel te maken heeft met de sprookjesfiguren.
Er zullen veel fan favorite-karakters terugkeren die in seizoen 1 ook een rol hebben gespeeld, waaronder Snow White. Doordat zij Bigby ontslagen heeft als sheriff zullen er veel conflicten ontstaan tussen de twee.
The Wolf Among Us 2 zal net als alle andere games van Telltale als seizoen beschouwd worden en in episodes uitkomen. Er zijn in totaal vijf episodes, maar episode 1 wordt pas uitgebracht als de hele game klaar is. Hierdoor kunnen de afleveringen regelmatig achter elkaar uitkomen.

De nieuwe doorstart van Telltale Games

In november 2018 moest Telltale Games vanwege financiële problemen nog haar deuren sluiten. Bijna een jaar later werd bekend dat mediabedrijf LCG Entertainment een deel van de aandelen gekocht heeft en hiermee de gamestudio nieuw leven in wil blazen. Dit is nu ook gebeurd. Er wordt namelijk gewerkt aan twee nieuwe games, The Wolf Among Us 2 en The Expanse. De ontwikkeling van The Expanse zal die van The Wolf Among Us 2 niet belemmeren, deze ligt namelijk in handen van de studio achter Life is Strange, namelijk Deck Nine.
Door de doorstart van Telltale zal er wel het één en ander veranderen. Volgens CEO Jamie Ottilie staat creativiteit voor de studio nu op nummer één. Verder maakt Telltale Games nu ook gebruik van Unreal Engine, wat voor meer mogelijkheden zal zorgen. Voor The Wolf Among Us 2 zal er behalve mooiere graphics niet veel veranderen, want dit deel gaat qua gameplay gewoon vergelijkbaar zijn met de vorige game.