‘Mario Kart 9 is in ontwikkeling en komt met nieuwe twist’

News
maandag, 10 januari 2022 om 18:00
mariokart8deluxe 01f1605716925
Mario Kart is één van Nintendo’s belangrijkste franchises. Naar verluidt wordt er gewerkt aan Mario Kart 9, maar de game zal wel mogelijk wel een flinke twist kennen ten opzichte van haar voorganers.
Volgens analist Dr. Serkan Toto is Mario Kart 9 momenteel ‘actief in ontwikkeling’. De racegame zou mogelijk ook al dit jaar onthuld worden door Nintendo. Dit vertelde hij in zijn voorspellingen van 2022 bij GamesIndustry.biz.
Verder zegt Toto ook dat Mario Kart 9 komt met een ‘nieuwe twist’. Veel nieuwe Mario Kart games passen regelmatig het een en ander aan in de formule, zoals de karts voor twee personages tot Mario Kart 8’s secties zonder zwaartekracht.
Hoewel Toto niet meer zei dan dit, zijn fans op social media al aan het speculeren wat de twist zal zijn. Zo suggereren mensen dat in de volgende titel een personage uit een andere franchise kan introduceren of dat er een F1-achtige interpretatie komt van de Mario Kart-reeks, inclusief schade en pitstops.

Nieuwe Nintendo franchise naar mobiel?

Naast Toto’s voorspellingen over Mario Kart 9, suggereerde hij ook dat 2022 het jaar kan zijn waarin Nintendo nog een franchise naar de mobiele apparaten brengt. Zo vertelt de analist dat Nintendo sinds de lancering van Mario Kart Tour erg stil is geweest op mobiel vlak.

Populair Nieuws