Epic Games geeft spelers maar liefst drie gratis games!

News
donderdag, 12 mei 2022 om 17:00
epic gamesf1645113725
Gratis games, wie wil dat nou niet? Wij wel en daarom zijn we weer bijzonder blij met de nieuwe gratis games in de Epic Games Store! Deze week heeft Epic Games een verrassing in petto: naast de twee eerder aangekondigde gratis games krijgen we er gewoon nog een! Drie gratis games dus in één week!
Elke donderdag is een beetje een feestdag. Niet alleen is het alweer bijna weekeinde, maar ook krijgen we van Epic Games elke week weer leuke nieuwe gratis games in de Epic Games Store. Epic Games geeft wekelijks minimaal één nieuwe game gratis weg, die de hele week te claimen is. Deze week zijn dat er zelfs drie en daar zit een ondergewaardeerde parel bij.
De eerste game die we deze week van Epic Games krijgen is Jotun: Valhalla Edition. Jotun is een prachtige game met handgetekende graphics waarin je als Thora, een viking, de Noorse Mythologie mag doorkruisen. Je bent op een niet al te eervolle wijze gestorven en dat is voor een viking natuurlijk niet te verkroppen. Je moet je dan ook bewijzen voor de goden voordat je Valhalla in mag.
Jotun is een actie avonturengame waarin je het regelmatig tegen enorme slangen, reuzen en ander godelijk gespuis op moet nemen.

Prey

De tweede gratis game in de Epic Games Store is een first person shooter die veel te lang onderbelicht geweest is: Prey. De game is van de hand van Arkane Studios en gepubliceerd door Bethesda. In deze sci-fi thriller bevind je je op Talos I, een ruimtstation dat is overlopen door niet bepaald vriendelijke buitenaardse wezens. Terwijl je opgejaagd wordt op Talos I moet je zien te achterhalen wat er precies gebeurd is op het ruimtestation. Het gekke is dat je daarbij aanwijzingen volgt die je zelf achtergelaten hebt.

Redout: Enhanced Edition

Epic heeft deze week een verrassing: naast de eerder aangekondigde twee gratis games geeft Epic Games zelfs een derde gratis game weg! Redout is een supersnelle racer die vele weg heeft van Wipeout. De game biedt ultra-slicke graphics langs gestileerde racetracks die als een razende onder je voorbij schieten. Dat wordt met razendsnelle voertuigen scheuren in een futuristische setting. Dus zet je racebril maar alvast op!

Jotun, Prey en Redout nu gratis te claimen in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou. Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Epic Games geeft dus deze week Jotun, Prey en Redout gratis weg, maar heeft in tegenstelling tot eerdere weken niet de gratis game van komende week bekend gemaakt. Voor nu staat die game als mystery game in de lijst. Dat blijft dus nog even een verrassing!
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17:00 en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.