Maker van The Last of Us serie doet belangrijke belofte

News
zondag, 08 maart 2020 om 16:00
xgn google image
Craig Mazin, één van de makers van de aankomende HBO serie van The Last of Us, reageerde via Twitter overtuigend op de vraag van een enthousiaste fan. En belofte maakt schuld.
De schrijver van miniserie Chernobyl en aankomende HBO productie The Last of Us, is aardig actief op Twitter. Sinds de recente aankondiging dat hij samen met The Last of Us maker Neil Druckman een televisie-adaptatie zou gaan maken van het wereldwijd geroemde gameverhaal, is zijn account overspoeld met reacties en vragen. Hij reageert zelf regelmatig en dat hij niet bang is om iets te beloven, is wel duidelijk. Zijn antwoord op onderstaande opmerking leverde veel blije reacties op.

Seksuele geaardheid

Veel fans waren namelijk bezorgd dat de Last of Us serie mogelijk wat creatieve vrijheid zou nemen wat betreft de seksuele geaardheid van hoofdrolspeelster Ellie. In de game valt het tienermeisje namelijk op vrouwen, maar het zou niet de eerste keer zijn dat dit soort details verloren gaan in het omzetten naar een ander format. Op de opmerking dat "hij de gay maar beter gay kan laten in de serie", van enthousiaste twitteraar Barbara, reageert Mazin dan ook bevestigend met: "Je hebt mijn woord."
Of dit in het eerste seizoen van de serie meteen naar voren zal komen is onduidelijk. Dit omdat Ellie's seksuele voorkeuren in het originele spel uit The Last of Us franchise niet duidelijk naar voren komt of benoemd wordt. Dit werd pas duidelijk in de Left Behind uitbreiding en in de trailers van The Last of Us 2.
Aangezien het debuutseizoen van de serie zich zal focussen op de originele game, moeten fans die graag willen zien hoe deze representatie van een LGBTQ-personage zal uitpakken misschien nog even geduld hebben. Dat dit nog wel even kan duren, betekent niet dat Mazin nog onder zijn belofte uit zal komen, maakt een andere twitteraar duidelijk. Ook hierop reageert de schrijver ondubbelzinnig. De toekomst zal uitwijzen of hij inderdaad een man van zijn woord is.

Populair Nieuws