Wat merkt de redactie van het coronavirus?

  Dat het coronavirus huishoudt in alle delen van de wereld is wel bekend, maar wat merken wij er op de redactie nou van? Hoe houdt de entertainment industrie en het techlandschap zich staande? De redactie laat het weten!

  Netflix

  Mark

  Het coronavirus zal een hele bijzondere uitwerking hebben op de branches waar wij over schrijven. Om het maar Cruijffiaans te zeggen: "elk voordeel heb zijn nadeel." Als steeds meer mensen hun tijd binnen doorbrengen, zullen streamingdiensten als Netflix nog populairder worden. Ook zullen games die nu uitkomen optimaal kunnen profiteren van de vrije tijd die ontstaat als groepsactiviteiten vermeden worden. Je moet de tijd toch doorkomen. Lijnrecht tegenover deze boost voor thuisentertainment, staat het uitstellen van grote blockbusters en de verstoorde hardwareproductie in China. Ons geduld zal dan ook op de proef gesteld worden.

  Chris

  Persoonlijk vind ik de wereldwijde aandacht voor, en de reacties op het coronavirus erg overtrokken. Er wordt wel heel veel gecanceld. Hele productie-faciliteiten worden (tijdelijk) gesloten. De economische schade die hier het gevolg van is, is eigenlijk niet te overzien. Voor de gaming en tech wereld biedt het ook weer een kans. Grote beurzen als E3 staan sowieso onder druk en veel leveranciers kiezen sowieso liever een eigen moment.

  Misschien een goed moment om de grote omslag te maken naar digitale evenementen, bij voorkeur met ondersteuning van VR/AR? Voor de leveranciers een mogelijkheid om direct een veel groter bereik te krijgen en voor bezoekers een perfecte manier om die enorme drukte en wachtrijen te vermijden.

  XGN

  Marcus

  Voorlopig ga ik er maar van uit dat de meeste beslissingen rondom het virus doordacht of onvermijdelijk zijn. Ik denk dan vooral aan tekorten van onderdelen, uitgestelde of afgelaste evenementen en uitgestelde releases. Als ik nu iets groots zou moeten organiseren zou ik denk ik ook het zekere voor het onzekere nemen. Wat ik wel ergerlijk vind is de eindeloze speculatie over het volgende slachtoffer van het coronavirus.

  Overal zie je ineens mensen die zich insider wanen en speculeren dat de stilte rondom PS5/XBox/Nintendo komt door het coronavirus of dat E3 door het virus moet worden afgelast. Het lijkt wel alsof niemand meer in staat is om een andere verklaring te verzinnen voor een opvallende radiostilte. Ik zeg: was je handen en wacht rustig af. Die reveal waar je op wacht komt uiteindelijk heus wel. Zelfs als het later is dan je eigenlijk zou willen heeft dat niet automatisch met het virus te maken.

  Kevin

  Het is ontzettend jammer dat het coronavirus voor de nodige problemen zorgt, maar eigenlijk best logisch. Je ziet het niet alleen binnen de game- en filmindustrie gebeuren. Festivals als Tomorrowland hebben er ook last van. Er zijn onder fans al discussies omdat er zorgen ontstaan of het Eurovisiesongfestival wel door kan gaan. Overal is de angst voor het coronavirus wel te merken. De première van de nieuwste James Bond is ook al uitgesteld. Binnen de game-industrie hebben giganten moeite met productie op pijl te houden. Logisch, veel ligt stil en mensen worden in quarantaine gehouden. We kunnen ons er druk om maken, maar gezondheid gaat voor.

  Je zult zien dat binnen gaming nieuwe consoles en games misschien vertraging oplopen, maar anderen zullen het weer goed opvangen. Waarschijnlijk worden oudere games en films straks meer verkocht omdat mensen thuiszitten. Netflix en Disney+ zullen potentieel ook wel meer kijkers trekken. Je moet iets doen om de tijd thuis (of in quarantaine) zonder verveling te kunnen doorstaan.

  @Disney

  Roland

  Het is betreurenswaardig dat er zoveel afgelast wordt, maar het is wel begrijpelijk. Je wil een virus zoals dit natuurlijk zoveel mogelijk indammen. Dat lukt het beste als je grootschalige evenementen niet door laat gaan. Het probleem hiervan is wel dat je een heleboel nieuws misloopt. De evenementen zijn vaak toch de plekken waar nieuwe aankondigingen worden gedaan en waar je daadwerkelijke de nieuwe producten in je handen krijgt.

  Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook voordelen. Zo zullen Netflix en Disney+ meer kijkers trekken naarmate meer mensen in quarantaine moeten blijven. Misschien dat een dienst als Playstation Now ook meer abonnees kan trekken, want je moet toch iets doen tijdens die twee weken. Het is nog even afwachten hoe het zich allemaal verder ontwikkelt, maar ik hoop dat het snel klaar is.

  Wat merk jij tot nu toe van het Coronavirus? Zijn er al dingen afgelast of uitgesteld waar jij naar uitkijk? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.