Top 10 beste HBO series ooit

Article
maandag, 12 februari 2018 om 12:00
xgn google image
Dat series steeds populairder worden komt natuurlijk niet alleen door het feit dat steeds meer grote sterren erin gaan spelen, maar ook doordat zenders er steeds meer geld instoppen. Eén van de grootste daarvan is HBO. Daarom hebben wij de top 10 beste HBO series op een rijtje gezet.

10. Curb Your Enthusiasm

Er zijn maar weinig series die zo lang lopen als Curb Your Enthusiasm, maar bedenker Larry David had het al eerder geflikt met Seinfeld. Momenteel loopt alweer het achtste seizoen van Curb Your Enthusiasm, waarin we een fictieve versie van Larry David volgen. De serie is grotendeels geïmproviseerd, wat het lekker fris houdt.
De situaties in Curb Your Enthusiasm draaien allemaal om de kleine dingetjes in het leven en Davids irritatie over andere mensen. Dat zorgt ervoor dat David geregeld in de meest pijnlijke situaties terechtkomt. De serie is in de loop der jaren genomineerd voor 38 Emmy’s en heeft een Golden Globe gewonnen.
21046

9. Deadwood

Het aantal series sinds het millennium dat zich afspeelt in het Wilde Westen is helaas op een enkele hand te tellen. Dat is jammer, want het tijdperk leent zich perfect voor een spannende serie met briljante karakters. Dat moet HBO ook hebben gedacht met Deadwood, wat een heerlijke serie opleverde, dat helaas al ophield na twee seizoenen.
Zoals gezegd speelt de serie zich af in het Wilde Westen, in het stadje Deadwood. Door het gebrek aan een burgemeester wordt de stad gerund door de uitbater van het lokale casino en bordeel; Al Swearengen, gespeeld door Ian McShane. Zijn machtspositie wordt verstoord als een oud-sheriff en zijn partner – respectievelijk gespeeld door Timothy Olyphant en John Hawkes – verhuizen naar Deadwood. Als je een fan bent van westerns, dan mag je Deadwood eigenlijk niet missen.
21047

8. Six Feet Under

Voordat Michael C. Hall de hoofdrol ging vertolken in de serie Dexter, stal hij al de show in een andere serie: Six Feet Under. De serie draait om een disfunctionerend gezin dat tevens een familiebedrijf heeft in de begrafenis-sector. Six Feet Under stopte na vijf seizoenen, maar niet voordat het een scala aan prijzen in de wacht sleepte, waaronder negen Emmy Awards.
De kracht van de show is dat het de twee aspecten van de serie perfect weet te combineren. Aan de ene kant wordt de Fisher-familie belicht en aan de andere kant de dood. Elke aflevering begint met een sterfgeval en dat zet vervolgens de toon van de aflevering. Voor wie deze serie nog nooit gezien heeft, moet dat zeker eens gaan doen.
21347

7. Rome

Als er één vertolking is geweest van Marc Anthony die perfect de beste man heeft weergegeven, dan is het wel die van James Purefoy is Rome. Hoewel de serie voornamelijk draaide om de twee soldaten Titus Pullo en Lucius Vorenius – vertolkt door Ray Stevenson en Kevin McKidd – en daarin ook schitterde, stal Purefoy als Marc Anthony stiekem de show.
Het is eigenlijk een schande dat deze serie, die Rome ten tijde van Julius Caesar en Augustus weergaf, maar twee seizoenen duurde. Het is ook te merken aan de laatste aflevering van het tweede seizoen dat er nog snel een einde aan is gebreid en dat iedereen had verwacht dat er nog een seizoen zou komen. Toch is de impact die de serie gemaakt heeft zeer duidelijk gemaakt door het feit dat veel mensen Ray Stevenson, Kevin McKidd en James Purefoy omschrijven als ‘die ene uit Rome’.
21348

6. Boardwalk Empire

Toen Boardwalk Empire begon in 2010 veroverde de serie gelijk de harten van de kijkers. Jarenlang was Steve Buscemi de eeuwige bijfiguur, maar in Boardwalk Empire mocht hij dan eindelijk eens de hoofdrol spelen en deed dat briljant. Maar niet alleen Buscemi was de reden voor het succes, alles klopte gewoon aan de serie: het verhaal, de personages en het feit dat alles precies was in de jaren 20.
De serie draait om Enoch ‘Nucky’ Thomspon, penningmeester van Atlantic City en in zijn vrije tijd dranksmokkelaar. In de jaren 20 is in Amerika immers de drooglegging van kracht, waardoor alle alcohol is verboden. Samen met zijn broer de sheriff, zijn protegé Tommy en andere collega’s in de sector wordt de handel telkens groter en gevaarlijker. In september zal het vijfde en laatste seizoen beginnen van deze ijzersterke serie.
21349

5. The Sopranos

De wereld was geschokt toen op 19 juni 2013 James Gandolfini dood werd aangetroffen in zijn hotel in Rome. Volgens velen zou de wereld van series, en de bijbehorende personages, er heel anders uitzien als The Sopranos er niet was geweest. Gandolfini speelt daarin Tony Soprano, hoofd van de criminele Soprano-familie in New Jersey.
De serie was uniek in het feit dat het niet alleen focuste op de criminele escapades van Tony, maar ook op de omgang met zijn familie. De serie duurde uiteindelijk zes seizoenen, waarin het een enorme voetafdruk in het landschap van series heeft achtergelaten.
21350

4. The Wire

Net zoals The Sopranos zorgde The Wire voor opschudding in de serie-wereld. In The Wire staat namelijk niet een personage centraal, maar juist de stad Baltimore. In de vijf seizoenen werd telkens een ander aspect van de stad onder de loep genomen, zoals de illegale drugshandel, bureaucratie en onderwijs.
Omdat Baltimore als het ‘hoofdpersonage’ werd neergezet, bestaat de cast uit allemaal onbekende of kleine acteurs. De grootste naam op het lijstje is die van Dominic West, een acteur die voornamelijk gecast wordt voor bijrollen. Omdat je niet op elke hoek van de straat een grote Hollywood-ster tegenkomt, komt de serie ook heel echt over en heb je niet het idee dat je naar een stuk fictie aan het kijken bent. The Wire bestaat uit vijf seizoenen wordt meer dan eens omschreven als een van de beste drama’s aller tijden.
21351

3. True Detective

True Detective is pas één seizoen bezig, maar wordt nu al gezien als een van de beste series ooit, mede dankzij het briljante acteerwerk van Matthew McConaughey en Woody Harrelson. True Detective heeft tevens een apart concept qua serie, aangezien elk seizoen uit een compleet ander verhaal zal bestaan. Alle acteurs, het verhaal en de locatie zal dus elk seizoen anders zijn.
In het eerste seizoen was het de taak aan de detectives Rust Cohle en Martin Hart, gespeeld door McConaughey en Harrelson, om een gruwelijke moord op te lossen. In eerste instantie lijkt het te gaan om een rituele moord, maar hoe verder de detectives kijken, hoe meer complex het hele plaatje wordt. We zullen niet verklappen, want het verhaal wil je echt zelf meemaken. In 2015 zal Colin Farrell het stokje overnemen om de hoofdrol in het tweede seizoen te vertolken.
21352

2. Band of Brothers

De mini-serie Band of Brothers duurde maar 11 uur in totaal, verdeeld over tien afleveringen, maar heeft zich in die tijd genesteld in de geschiedenis van televisie. De serie, dat werd uitgezonden in 2001, werd ontwikkeld door onder andere Steven Spielberg en Tom Hanks. Een aantal acteurs verworven bekendheid dankzij de serie, zoals Homeland-acteur Damian Lewis als Richard Winters.
De serie gaat over Easy Company, een groep soldaten dat gevolgd wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar in andere series over de Tweede Wereldoorlog soldaten niet veel meer zijn dan een soldaat, daar zijn ze in Band of Brothers echt mensen, met elk hun eigen charmes. Naarmate de serie verloopt, leef je steeds meer mee met Easy Company. In 2010 kwam The Pacific uit, de spirituele opvolger dat zich op de strijd van Amerika tegen Japan focuste.
21353

1. Game of Thrones

Als er tegenwoordig één serie is die vrijwel iedereen in de ban houdt, dan is het Game of Thrones wel. De serie brak record na record, heeft een enorme cast met een scala aan topacteurs en deinst er niet voor terug om een aantal taboes te doorbreken. De serie staat er zelfs om bekend dat geen enkel personage veilig is, terwijl in andere series het ondenkbaar was dat een hoofdpersoon ineens het loodje zou leggen.
De serie is gebaseerd op de boekenserie van George R.R. Martin – en zeker ook een aanrader – en vertelt het verhaal van zeven verschillende families in het fictieve Westeros. De schaal van de serie en de hoeveelheid personages is zo groot, dat veel kijkers soms moeite hebben om elk karakter te onthouden. Voorlopig zal de serie gewoon doorgaan, maar in de toekomst heeft het mogelijk een probleem met de boekenserie, aangezien die nog niet klaar is en misschien niet op tijd in de rekken ligt.
Het vijfde seizoen zal in ieder geval in april 2015 van start gaan en als je nog nooit Game of Thrones hebt gekeken, ga dat dan zeker doen. Laat je niet afschrikken door de ingewikkelde verhaallijnen en vele personages, want hoogstwaarschijnlijk zul je anders spijt krijgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties