Eerste gameplay trailer van PES eFootball gaat diep op de materie in

News
donderdag, 26 augustus 2021 om 13:45
pes 2022 efootball minf1626857490
Konami heeft vorige maand aangekondigd dat PES 2022 free-to-play wordt en een nieuwe naam krijgt: eFootball. Van die game is nu ook de eerste gameplay trailer getoond.
In de harde strijd met FIFA heeft Konami besloten om een compleet andere tactiek te gaan hanteren. Vanaf dit jaar is PES eFootball namelijk helemaal gratis. Ten minste, wat betreft de multiplayer. Voor andere modi zal waarschijnlijk wel de portemonnee getrokken moeten worden. De ontwikkelaar heeft alleen nog geen gameplay van de free-to-play game getoond, maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen.
Konami heeft namelijk een gameplay trailer voor PES eFootball uitgebracht. Spelers hoeven daarbij niet te vrezen voor een korte teaser, want de studio wil meteen goed alles duidelijk maken. De nieuwe trailer gaat dan ook diep op de materie in en duurt ruim zes minuten.
In de trailer krijgen we te zien hoe Konami de gameplay van eFootball heeft aangepast. Met de aanpassingen wil de ontwikkelaar de spanning van het echte spelletje overbrengen naar de digitale wereld. Zo krijgen spelers meer controle over de bal, door hem bijvoorbeeld dicht bij de voeten te houden of om een tegenstander in de luren te leggen. Op de PlayStation 5 zullen spelers de bal bovendien echt voelen, dankzij de haptic feedback in de DualSense controller.
Check hieronder de uitgebreide gameplay trailer voor PES eFootball:

Gaat FIFA eFootball achterna?

De opvallende beslissing van Konami om free-to-play te gaan, heeft mogelijk ook invloed op grote concurrent EA. Zo gaan er geruchten dat de grote uitgever erover nadenkt om FIFA 23 ook gratis te maken om te spelen. Het aankomende FIFA 22 zal ondertussen nog gewoon de volle pond kosten.