Baby Yoda was bijna geschrapt uit The Mandalorian

News
woensdag, 18 mei 2022 om 16:00
The Mandalorian is een groot succes voor Disney. Eén van de belangrijkste redenen voor het succes, Baby Yoda, was alleen bijna geschrapt uit de Star Wars serie.
Vanaf het eerste moment dat The Mandalorian op Disney+ verscheen, destijds een kersverse streamingdienst met de Star Wars-serie als enige nieuwe content, was het meteen trending. Niet vanwege de titelfiguur, maar vanwege Baby Yoda, die aan het einde van de eerste aflevering zijn opwachting maakt.
Het schattige figuurtje wist in recordtempo de harten van mensen over de hele wereld te veroveren, zelfs die niks van Star Wars willen weten. Het had alleen weinig gescheeld of Baby Yoda zat helemaal niet in The Mandalorian, zo blijkt uit een interview van Vanity Fair met producenten Dave Filoni en Jon Favreau.
De twijfels over Baby Yoda kwamen vooral door de originele concept art, waarop het karakter erop stond vol rimpels en beestachtige handen. Pas na een stuk concept art van Chris Alzmann waren de showrunners overtuigd om Grogu, zoals Baby Yoda echt heet, in de serie te verwerken en zo’n grote rol te geven.

Wat gaat er met Baby Yoda gebeuren?

Tot nu toe heeft Grogu dus een belangrijke rol gespeeld in het verhaal van The Mandalorian. Het is alleen de vraag of we hem nog wel terug gaan zien in de serie, of in ieder geval in seizoen 3. Aan het einde van The Mandalorian seizoen 2 nam Din Djarin namelijk afscheid van het personage, zodat de hij kon gaan trainen met Luke Skywalker.