Madonna, Snoop Dogg en andere Hollywoodsterren aangeklaagd wegens Bored Ape-NFT

News
zondag, 11 december 2022 om 15:30
01 14 2022 nft 1f1641979996
Je herinnert je misschien wel nog hoe eerder dit jaar opeens iedere Hollywoodster geïnteresseerd was in NFTs. Sommigen lanceerden hun eigen NFT, anderen maakten reclame voor de Bored Ape-NFT. Deze tweede groep wordt nu aangeklaagd, zo meldt The Hollywood Reporter.
Wie actief is op het internet kon er niet omheen: de Bored Ape-NFT. Zelfs Hollywoodsterren als Madonna, Snoop Dogg, Jimmy Fallon, Gwyneth Paltrow, Justin Bieber, Paris Hilton, Kevin Hart, Post Malone, Diplo, Stephen Curry en DJ Khaled promootten de aap. Hierdoor zou de waarde van de NFT omhoog zijn gedreven, maar de sterren zouden niet geheel eerlijk zijn geweest in hun promotie. Adonis Real en Adam Titcher, die de Bored Ape hebben aangeschaft en daardoor een hoop geld hebben verloren, klagen de sterren daarom nu aan.
De beroemdheden lieten namelijk achterwege dat zij betaald werden om de NFT te promoten. De rechtbankpapieren schrijven het volgende over de zaak:
‘’De promotiecampagnes van deze beroemdheden was zeer succesvol en heeft miljarden aan omzet genereerd. Met hun neppe steun aan een metaverse en misleidende promoties hebben zij op kunstmatige wijze de prijs omhooggedreven, waardoor mensen verliesgevende investeringen deden.’’
Ook het bedrijf achter de NFT, Yuga Labs, wordt aangeklaagd. Of de rechtszaak voor de rechter komt is nog niet bekend.

NFTs in de game-industrie

Niet alleen beroemdheden waagden zich afgelopen jaar aan NFTs. Ook gamebedrijven zagen NFTs wel zitten, ondanks kritiek van spelers. EA veranderde wel van mening na alle kritiek. Hoewel het bedrijf in eerste instantie er aan dacht om NFTs toe te voegen aan zijn games, kwam CEO Andrew Wilson daar later toch op terug.

Populair Nieuws