Lord of the Rings-acteur pakt zijn rol weer op in nieuwe game

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 18:00
return to moria hammerf1697642217
Er zijn veel vertolkingen van The Lord of the Rings-personages mogelijk. Veel fans zullen alleen nog altijd de cast van Peter Jacksons films in hun hoofd zien en horen. Eén van die acteurs pakt zijn rol nu weer op in een nieuwe game.
Binnenkort verschijnt The Lord of the Rings: Return to Moria, een co-op survival game waarin spelers als een groepje dwergen Moria weer in proberen te nemen. In de game ben je naar Moria geroepen door niemand minder dan Gimli Lockbearer, die natuurlijk onderdeel was van het welbekende Fellowship of the Ring. Gimli zal voor veel mensen bekend klinken.
Zijn stem wordt namelijk ingesproken door John Rhys-Davies, die hem ook speelde in de film. De acteur laat weten dankbaar te zijn dat hij deze kans krijgt. Hij vertelt dat het soms moeilijk is voor een acteur om afscheid te nemen van een personage en dat Gimli een personage is waar John Rhys-Davies erg van houdt.

Wanneer kun je John Rhys-Davies als Gimli horen in Return to Moria?

Het duurt niet al te lang meer voordat je Return to Moria kunt gaan spelen. De game verschijnt namelijk op 24 oktober voor PC (via de Epic Games Store). Er komt ook een PS5-versie, maar daarvoor is geen releasedatum bekend.
De game speelt zich trouwens af na de gebeurtenissen van The Lord of the Rings. Wie bang is voor Balrogs hoeft zich dus geen zorgen te maken. Die in Moria is jaren geleden al verslagen door Gandalf en kun je dus niet tegenkomen in Return to Moria.

Populair Nieuws