Loki easter egg lijkt de nieuwe, grote MCU-schurk te teasen

  De eerste aflevering van Disney+ serie Loki is verschenen, waarna nu wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering verschijnt op de streamingdienst van Disney. De pilot, getiteld, Glorious Purpose, lijkt direct al de setup te geven voor de volgende grote MCU-schurk die Thanos moet gaan opvolgen. De Loki easter egg verwijst namelijk naar bekende stripboekenschurk Kang the Conqueror.

  Marvel Studios

  Let op, spoilers voor de eerste aflevering van Loki volgen.

  In de eerste aflevering van Loki wordt een wapen gevonden door de Minutemen in de 19e eeuwse Oklahoma. Het wapen, een mysterieus zwaard, komt volgens de personages uit het derde millennium. Daarmee lijkt vrijwel zeker verwezen te worden naar een tijdsperiode na het jaar 3000. Er wordt dus een wapen gevonden dat ver uit de toekomst komt.

  Waar het wapen nou precies vandaan komt wordt verder niet uitgelegd, maar wie naar de Marvel stripboeken kijkt, weet dat er een personage is dat uit ver uit de toekomst komt. Een schurk genaamd Kang the Conqueror komt hier namelijk vandaan. Daarmee lijkt de mogelijke connectie tussen de grote, blauwe schurk en het wapen een goede mogelijkheid te zijn, want Kang the Conqueror komt uit de 31e eeuw.

  Wie is de grote MCU-schurk van de Loki easter egg?

  Kang the Conqueror komt uit de 31e eeuw en heeft het in de stripboeken vaak aan de stok met zowel de Avengers als de Fantastic Four. Laatstgenoemde gaat al een film krijgen, geregisseerd door Jon Watts, en ook gaan er al castinggeruchten rond over wie de rol van Kang mogelijk gaat spelen. Jonathan Majors, bekend van Lovecraft Country, zou namelijk in de running zijn.

  In de stripboeken is Kang constant bezig met tijdreizen, iets waar de Loki-serie ook volledig om draait, dus het lijkt daarmee een handige manier om de nieuwe schurk alvast klaar te zetten. Fans zijn het hier over eens en gaan op Twitter al los over beelden uit de eerste aflevering. Zoals in de tweet hierboven te zien zijn fans ervan overtuigd dat Kang een van de drie Time-Keepers is geweest. Ook dit is uiteraard nog niet bevestigd.

  Of alle puzzelstukjes op de juiste plaats zitten voor het MCU, valt voor nu nog te betwisten. Wekelijks wachten we woensdag af op nieuwe afleveringen van Loki. In totaal staan er zes afleveringen op de planning en er komt ook een tweede seizoen van de serie.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.