LG komt met opvallende 'dubbele' verticale monitor

News
woensdag, 22 december 2021 om 12:30
lg dualup monitorf1640168284
LG is geen onbekende naam als het gaat om technologische vooruitgangen als het gaat om televisies en monitoren. De nieuwe dubbele, vertical monitor die het Zuid-Koreaanse bedrijf het gepresenteerd is alleen wel erg opvallend.
Vandaag de dag is het vrij normaal als iemand meerdere monitoren op zijn of haar bureau heeft staan. Of je die schermen nu gebruikt voor je werk, om Twitch-chat in de gaten te houden tijdens het streamen of simpelweg altijd een oogje wil houden op je Spotify-playlist, de extra ruimte van een tweede monitor is altijd handig.
Dat merkt LG ook en daarom komt de techgigant met een unieke, nieuwe monitor. Dat meldt The Verge. De zogeheten LG DualUp is namelijk een monitor met een beeldverhouding van 16:18. Dat is precies dezelfde verhouding als twee normale 16:9-monitoren bovenop elkaar gestapeld en dat is eigenlijk precies wat het nieuwe scherm is. Met de DualUp heb je in principe twee 21,5 inch monitoren in één pakket, zonder dat je daarvoor meerdere kabels of monitorarmen nodig hebt.
Het scherm zelf is 27,6 inch groot en heeft een resolutie van 2560x2880, wat dus neerkomt op 1440p maar dan met het dubbele aantal verticale pixels. Je hoeft er overigens geen aparte monitorarm bij te kopen, want de LG DualUp komt met de Ergo Stand, een arm die je aan je bureau kan klemmen en waarmee je de hoogte en diepte van de monitor vrij kan instellen.

Hoeveel gaat de nieuwe LG monitor kosten?

Welke andere technologieën LG verstopt heeft in het display is nog niet bekend, evenals de prisj en de releasedatum. Dat maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant namelijk bekend op CES 2022, de techbeurs die van start zal gaan op 5 januari.