Mercedes wil F1-ban voor Hamilton voorkomen

News
maandag, 16 januari 2023 om 16:30
m323656f1657727246
De FIA heeft recent een nieuwe controversiële regel voor F1 geïntroduceerd. Mercedes wil nu graag dat Lewis Hamilton en de FIA om tafel gaan, om een ban voor de coureur te voorkomen.
De laatste jaren hebben een paar coureurs tijdens een Grand Prix-weekend een boodschap uitgedragen door middel van t-shirts of knielen. De FIA is niet daar niet blij mee, omdat de boodschap in kwestie wel eens ingaat tegen de normen en waarden van het gastland. Daarom heeft de organisatie besloten om een nieuwe regel te introduceren, waardoor er eerst toestemming gevraagd moet worden om een politieke, religieuze of persoonlijke boodschap uit te dragen.
Die regel lijkt met name gericht tegen Lewis Hamilton, die samen met Sebastian Vettel verreweg het meest uitgesproken is over maatschappelijke kwesties. Mercedes-teambaas vreest er dan ook voor dat Hamilton een ban aan zijn broek krijgt en wist daarom in gesprek met de FIA. Dat vertelt hij in gesprek met The Sun.

“We moeten zien hoe dit uitpakt. We begrijpen dat sport er niet is om te mixen met politiek, maar dat het juist moet verbinden. Ik heb er geen twijfel over dat Mohammed en de FIA het goed bedoelen en de juiste dingen willen bereiken. Het gaat erom dat we de coureurs die zich uitgesproken hebben in het verleden op één lijn krijgen.”

Vertrouwen in een goed gesprek

Wolff heeft er vertrouwen in dat het wel goedkomt tussen Hamilton en de FIA. Wanneer de coureurs en FIA-president Mohammed Ben Sulayem eerder om tafel gingen zetten, kwam er ‘altijd een positieve discussie uit voort’. Volgens de teambaas zijn uitspraken soms harder op papier dan wanneer ze worden uitgesproken.

Populair Nieuws