Deze tegenstanders treffen Ajax en PSV in de Europa League

News
maandag, 07 november 2022 om 14:00
pexels pixabay 47730f1649691981
Nederland wordt goed vertegenwoordigd in de volgende ronde van de Europa League. Ajax en PSV strijden namelijk in de achtste finales van het toernooi en de tegenstanders zijn nu bekend.
Het is een spannend jaar in de Europa League. Er zijn namelijk een flink aantal grote namen beland in de achtste finales van het toernooi. Niet alleen doordat ze zich hebben geplaatst via de poulefase, maar ook doordat sommige teams zijn uitgeschakeld in de Champions League.
Eén daarvan is natuurlijk Ajax. De landskampioen kwam niet goed voor de dag op de koningsklasse van Europees voetbal en werd van de mat geveegd door Liverpool en Napoli. Wel wist Ajax tweemaal te winnen van FC Rangers, waardoor het zich heeft geplaatst voor de Europa League. Daar moet het Amsterdamse team het opnemen tegen FC Union Berlin.
PSV heeft ondertussen tot nu toe een heel ander Europees seizoen achter de rug. Het ploeg uit EIndhoven wist namelijk in zes wedstrijden dertien punten te pakken en op knappe wijze Arsenal te verslaan - op dat moment de nummer één van de Premier League. Voor de volgende ronde moet PSV strijden tegen Sevilla FC.

Wanneer zijn de Europa League-wedstrijden?

We moeten wel even geduld hebben voor de achtste finales van de Europa League. De wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin is namelijk op 16 februari, met de return op 23 februari. Op dezelfde dagen speelt PSV tegen Sevilla.
De reden voor het lange wachten is het WK voetbal in Qatar. Dat controversiële toernooi staat op de planning van 20 november tot en met 18 december en daarna is het tijd voor de winterstop.