Let op: F1 GP van Las Vegas heeft zeer opvallende starttijd!

News
vrijdag, 17 november 2023 om 13:30
las vegas g92f1a5400 1920f1657444031
Aankomend weekend is het tijd voor een nieuwe race op de F1-kalender. Dan wordt namelijk de GP van Las Vegas gehouden. Maar let wel op, want de race heeft een opvallende starttijd.
De Formule 1 is al een tijdje op zoek naar een groter publiek in de Verenigde Staten en daarom worden er dit jaar maar liefst drie Grands Prix georganiseerd in het land. Eerder werden al de GP van Miami en de GP van de Verenigde Staten gehouden en aankomend weekend is het tijd voor de GP van Las Vegas, een nieuwe toevoeging aan de kalender.
In de stad van casino’s, neonlichten en over-the-top dingen zal de nieuwe Grand Prix waarschijnlijk een groot spektakel gaan worden - en dan hopelijk ook op de baan zelf. Het is nog even afwachten hoe goed het stratencircuit zal zijn voor race-actie, maar we zitten er voorlopig sowieso aan vast. Tot en met 2032 staat de GP van Las Vegas namelijk nu al onder contract.

Koude temperaturen en een heel vroege race

Bij een race in de woestijn van Nevada zou je waarschijnlijk een hete race verwachten, maar dat is niet wat op de planning staat voor de GP van Las Vegas. De race wordt namelijk ‘s avonds laat gehouden om 22:00 lokale tijd. Na zonsondergang kan de temperatuur snel dalen in de woestijn en helemaal in november, waardoor de GP van Las Vegas waarschijnlijk de koudste race wordt van het jaar.
Door het tijdsverschil moet je ook op een opvallende tijd voor je televisie zitten als je de Grand Prix live wil volgen. Waar een race in de Verenigde Staten hier normaal uitgezonden wordt in de avond, moet je voor de GP van Las Vegas klaar zitten op zondagochtend. In de stad zelf wordt de race namelijk gehouden op zaterdagavond. Check hieronder het tijdschema voor de GP van Las Vegas.

Populair Nieuws

Laatste Reacties