Leiding Codemasters opgestapt vier maanden na overname EA

News
donderdag, 08 juli 2021 om 14:30
f1 2020f1593528032
Er vinden grote veranderingen plaats bij Codemasters. De leiding bestaande uit de CEO en CFO vertrekken nu bij de gerenommeerde ontwikkelaar, vier maanden na de overname van EA.
Eerder dit jaar sloeg EA een grote vis aan de haak door ontwikkelaars Codemasters voor maar liefst 1,2 miljard dollar over te nemen. Electronic Arts was niet de enige geïnteresseerde, maar is door de overname wel een hofleverancier geworden van racegames.
Er gaan nu alleen wel wat veranderingen doorgebracht worden bij het bedrijf vier maanden na de overname. EA heeft namelijk aangekondigd dat CEO Frank Sagnier en CFO Rashid Varachia zijn opgestapt en eind juli het bedrijf zullen verlaten, zo meldt GamesIndustry.biz.
Volgens EA was het altijd al het plan van Sagnier en Varachia om in de nabije toekomst op te stappen en die beslissing alleen maar naar voren gebracht door de snelheid waarmee Codemasters is geïntegreerd binnen EA.

Games ontwikkelen zoals gewoonlijk

EA wil Frank en Rashid beiden bedanken voor het werk dat ze hebben verricht voor Codemasters en wenst ze succes voor hun volgende project. Wat dat precies zal zijn is nog niet bekend.
Eerder dit jaar gaf EA aan dat fans niet bang hoeven te zijn voor de invloed van EA op de ontwikkelstudio. Volgens Matt Bilbey zal Codemasters namelijk worden behandeld als ‘een onafhankelijke groep’, maar met de steun en middelen van EA. Of de kwaliteit van de games hetzelfde zal blijven, dat zal blijken met de aankomende release van F1 2021.