LEGO trapt Formule 1 seizoen af met nieuwe sets

News
donderdag, 01 februari 2024 om 14:00
Over ongeveer een maand is het tijd voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Dit jaar doet ook LEGO volop mee aan de hype. Er zijn maar liefst vier nieuwe F1 LEGO-sets aangekondigd.
De Formule 1 komt wel vaker voorbij in het aanbod van LEGO. Met name bij LEGO Technic zijn er met enige regelmaat sets gebaseerd op echte Formule 1-wagens. Dit jaar zijn er nog meer sets dan gebruikelijk.
Naast een Technic-model van de Mercedes-AMG F1 W14 Performance is er namelijk ook een veel groter LEGO Icons-model van dezelfde auto. De Technic-versie is meer bedoeld om mee te spelen, terwijl de Icons-versie een model is om tentoon te stellen in je kamer. De twee varianten zijn natuurlijk ook heel anders om te bouwen, aangezien de Icons-versie van traditionele LEGO-steentjes is gemaakt in plaats van Technic.
Mercedes is niet het enige team dat zijn auto heeft laten namaken door LEGO. In de Speed Champions-lijn vinden we bijvoorbeeld de auto waar McLaren vorig jaar mee reed, bestuurd door een naamloze LEGO-coureur. McLaren gaat ook terug in de tijd met een LEGO Icons-set gebaseerd op de MP4/4 uit 1988. Deze komt ook met een figuurtje van Ayrton Senna.

Wanneer komen de nieuwe F1 LEGO sets?

Het duurt niet lang meer voor je deze Formule 1 LEGO-sets in huis kunt halen. Ze verschijnen namelijk op 1 maart. Datzelfde weekend wordt de GP van Bahrein gereden, dus je kunt tussen de vrije trainingen door lekker aan de slag met je nieuwe LEGO.

Populair Nieuws