LEGO onthult spectaculaire Avengers Tower-set

News
woensdag, 08 november 2023 om 16:00
Er zijn weinig locaties uit het MCU zo herkenbaar als de Avengers Tower. Hoewel deze eigenlijk best veel films alleen maar op de achtergrond bestond, zijn er heel wat belangrijke scènes die zich in en rond de toren afspelen. Binnenkort kun je hem zelf nabouwen van LEGO.
Hoewel Avengers Tower op dit moment in de MCU-continuïteit verkocht is aan een onbekende partij, is het gebouw vaak bezocht in de eerste tien jaar van het MCU. De Hulk sloeg er Loki in elkaar, Ultron werd er ‘geboren’ en tijdreizende Avengers beleefden er een bijzonder avontuur.
Veel van die momenten kun je binnenkort in LEGO recreëren, want er is een enorme set onthuld waarmee je de toren na kunt bouwen. Hij telt 5201 steentjes, wat een behoorlijke bouwtijd belooft. Bovendien zet de set een nieuw record neer voor het grootste aantal minifiguurtjes dan ooit in één set zat.
Er zijn er namelijk 31, waaronder natuurlijk een groot aantal Avengers. Maar ook personages als Loki, Pepper Potts en de eerste vorm van Ultron zijn inbegrepen. Er is ook een figuurtje van Kevin Feige, die voor zover wij weten nooit in de toren te zien was, maar natuurlijk wel een belangrijke rol speelt achter de schermen van de films.

Wanneer is de release van de LEGO Avengers Tower?

Wie deze set graag wil bouwen hoeft niet heel lang te wachten. Avengers Tower verschijnt deze maand nog, namelijk op 24 november. Een leuk detail is dat hij onderaan gaatjes heeft om hem te kunnen combineren met andere sets, zoals de Daily Bugle of een modulair gebouw.