LEGO komt met nog meer sets van populaire film

News
maandag, 22 april 2024 om 14:00
Het is alweer veertien jaar geleden dat Despicable Me de Minions op onze wereld losliet. Inmiddels is het een franchise geworden, waarin deze zomer een nieuwe film verschijnt. Je kunt je er nu alvast op voorbereiden met nieuwe LEGO-sets.
Aan het begin van deze maand hield LEGO ons voor de gek door te beweren dat er een reusachtige Minion-set uit zou komen. Dat bleek, niet onverwacht, een 1 april-grap. Maar er komen wel degelijk sets rondom de nieuwe Despicable Me, zo werd niet veel later onthuld.
Destijds werden er twee sets uit de doeken gedaan. Maar er zijn er in totaal vier en je kunt ze nu alvast in huis halen. Naast sets van Gru’s huis en een Gru-model van LEGO-steentjes, zijn er twee sets rondom de Minions bij gekomen.
In één van de sets vieren de Minions feest op een Party Bus. Aan de buitenkant lijkt het een redelijk saaie blauwe bus, maar wanneer je hem uitvouwt blijk niets minder waar. Er zijn ballonnen, drankjes en een DJ-Minion. Gelet op de chaos die de Minions overal volgt, lijkt dit een recept te zijn voor een ramp. Hoe erg het in werkelijkheid is, zal vast blijken in de film.  
In een andere sets beleven de Minions veel plezier aan hun geliefde banaan. De grootste pret zit in de Bananenauto die, als het vlammende motorblok enige indicatie is, met een flinke vaart vooruit kan. Een andere Minion heeft een rustigere hobby gekozen en schildert een mooi stilleven van een banaan.

Wanneer is de release van Despicable Me 4? 

Deze LEGO-sets staan helemaal in het teken van Despicable Me 4, maar het duurt nog even voor je de film ook daadwerkelijk kan zien. Hij draait namelijk begin juni pas in de bioscoop. Gelukkig is context niet heel essentieel om plezier te beleven aan een bananenauto.