Zo haal je alles uit de Sand Land gameplay op PlayStation 5 en Xbox

Article
zaterdag, 27 april 2024 om 11:00
sand land mainjpg
Sand Land, de nieuwe game gebaseerd op één van de minder bekende werken van Dragon Ball-maker Akira Toriyama, is uit. De actiegame met een desolate woestijn als open-world zit boordevol activiteiten en mechanieken om onder de knie te krijgen. Met deze Sand Land tips begint je avontuur in ieder geval goed!

1. Materialen verzamelen 

We trappen af met de allerbelangrijkste tip die je in Sand Land kunt gebruiken: materialen verzamel je altijd. In de game zijn deze van levensbelang, want hiermee upgrade je de verschillende voertuigen. Deze wil je in level constant laten stijgen om vijanden zo sneller uit te schakelen.
Toch is dat niet de enige reden. Je hebt materialen namelijk ook nodig om compleet nieuwe voertuigtypes te maken. Deze heb je voor het hoofdverhaal nodig en je hebt dan niet vaak zin om nog een uur of twee naar materialen te zoeken die je tekort komt als je gewoon met het verhaal verder wil. Verzamel ze daarom constant, zodat je dit probleem voorkomt.

2. Herbouw Spino

Hoewel Spino in het verhaal als je uitvalsbasis vooral op de achtergrond een rol speelt, is het uitbouwen van het initieel verlaten dorp geen slecht idee. Het stadje kun je namelijk van flink wat upgrades voorzien door tijdens je reis zijmissies te doen. Vaak kun je hierdoor nieuwe dorpsbewoners rekruteren, waardoor je nieuwe opties in het dorp vrijspeelt.
Hierbij kun je denken aan de optie om je voertuigen van een nieuw likje verf te voorzien. Of dat je nieuwe voorwerpen en materialen kunt kopen bij de winkels.

3. Verkennen komt nadat je Jump Bot krijgt

Wie Sand Land opstart, zal al snel ontdekken dat de actie-RPG een grote open-world bevat met tal van iconen op de kaart om te ontdekken. Nu is de woestijn van Sand Land een prachtige speeltuin om in rond te rijden en om flink de avonturier uit te gaan hangen, maar we raden aan om daar wel even mee te wachten.
Wacht in ieder geval tot het moment dat je de Jump Bot vrijspeelt in het verhaal. Pas dan kun je daadwerkelijk op veel van de met iconen gemarkeerde locaties daadwerkelijk bereiken. Zo voorkom je dat je later nog een keer terug moet komen.

4. Wapens wisselen tijden herladen

Het zal geregeld voorkomen dat je in een gevecht terechtkomt in Sand Land. Sterker nog, het gros van de gevechten speelt zich af wanneer je in één van je voertuigen zit. De wapens van deze vechtmachines moeten vaak alleen wel herladen. De tip is om juist tijdens het herladen te wisselen naar je tweede wapen, want dan kun je gewoon blijven schieten. Tegen de tijd dat je ook dat magazijn leeg hebt geknald, is je andere wapen alweer klaar voor gebruik.

5. Gebruik je menu tijdens gevechten

Een slot tip voor de gevechten in Sand Land: je kunt altijd je menu openen. Dat klinkt niet als een tip, tot je ontdekt dat je vanuit het menu voorwerpen ook tijdens gevechten kunt vastmaken aan je item wheel. Op dat wiel heb je je verschillende health potions zitten of reparatiepakketten voor je voertuigen.
Tijdens een groot baasgevecht wil je niet zonder levens komen zitten, want dan ben je game over. Daarom gebruik je geregeld het handige wieltje om je levenspunten aan te vullen, maar als je niets meer over hebt van een bepaald type, kun je via het menu altijd een ander type toevoegen. Zo kom je tijdens belangrijke momenten nooit zonder levens te zitten.

Populair Nieuws