Valve werkt aan een nieuwe game, maar het is niet Half-Life 3

News
maandag, 20 mei 2024 om 12:00
valve schrijver verlaat het bedrijf 110678f1669440036
Het lijkt erop dat Valve weer bezig is met een nieuwe game, waar nu zelfs meerdere screenshots van zijn gelekt. Maar het is niet een titel waar fans al lang op wachten.
Valve is een vreemde eend in de bijt als het aankomt op de game-industrie. Waar andere uitgevers en ontwikkelaars vol inzetten op franchises die voor succes hebben gezorgd in het verleden, door Valve simpelweg waar het zin in heeft. De structuur bij het bedrijf is dan ook heel anders dan bij de concurrentie.
Waar het bedrijf eerder verraste met een nieuw apparaat, de geprezen Steam Deck, is het deze keer weer tijd voor een nieuwe game. En het project valt niet onder één van de populaire franchises als Half-Life of Portal, het is een compleet nieuwe IP.
Volgens Twitteraar Gabe Follower heet de nieuwe game Deadlock en gaat het om een ‘third-person hero-based shooter, met 6 tegen 6 battles op grote maps met vier lanes’. Voor de personages zijn er verschillende vaardigheden en voorwerpen om te gebruiken en zijn er ook Tower Defense-mechanieken. De stijl wordt omschreven als ‘fantasy met een vleugje steampunk’.

Mix van populaire titels

Door de beschrijving lijkt het erop dat Deadlock een mengelmoes wordt van elementen uit verschillende games. De grote maps met lanes en Tower Defense-mechanieken hint sterk naar MOBA’s als League of Legends en natuurlijk Valve’s eigen Dota 2. En met een hero-shooter moeten we al snel denken aan titels als Overwatch en Valorant.
Om snel te reizen over de grote maps, zijn er transit lanes die spelers kunnen gebruiken. Die lijken op soortgelijke rails uit BioShock Infinite, waar protagonist Booker mee kan reizen door middel van een haak.
Naast de screenshots en gameplay-elementen, zijn er nog niet veel details bekend over Deadlock. De screenshots zijn naar verluidt afkomstig van testers, waardoor het erop lijkt dat de game al in een vrij gevorderde status zit. Het is alleen nog onbekend wanneer Deadlock gepland staat om uitgebracht te worden.