Update - Lead Narrative Director Halo Infinite gaat werken bij Riot Games

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 16:30
halo infinite master chieff1616493849
Aaron Linde, de Lead Narrative Designer voor Halo Infinite verlaat 343 Industries. Dit heeft Linde zelf bekendgemaakt op Twitter. Linde zegt niet waarom hij precies vertrekt uit de studio, alleen dat er een 'nieuwe kans op zijn pad is gekomen'.

Update - Nieuwe baan gevonden bij Riot Games

Eerder deze week is bekendgemaakt dat Linde is vertrokken als Lead Narrative Director van Halo Infinte bij ontwikkelaar 343 Industies. Nu heeft hij op zijn Twitter laten weten dat hij gaat werken bij Riot Games, bekend van League of Legends en Valorant.
Linde gaat bij Riot Games werken bij de ‘research en development’ divisie. Dit is het gedeelte van het bedrijf waar nieuwe ideeën worden bedacht en uitgewerkt tot volwaardige producten.

Origineel bericht

Aaron Linde vertrekt bij 343 Industries. Hij is verantwoordelijk voor de dialogen in de open-wereld van Halo Infinite. Hij gaf leiding aan een klein team die deze content heeft geschreven. Hij is dus onder andere verantwoordelijk voor meer dan 15.000 uitspraken van vijanden in de game.

Waarom vertrekt Linde?

Het lijkt er niet op dat Linde vertrekt wegens een probleem binnen het bedrijf. Linde zegt zelf op Twitter dat hij een nieuwe kans heeft gekregen voor 2022 en toen het moeilijke besluit moest nemen om 343 Industries te verlaten. In een andere tweet bedankt hij ook al zijn collega's waarmee hij heeft samengewerkt.
Het is niet duidelijk hoeveel impact Linde's vertrek zal hebben. Hij heeft vooral gewerkt aan het vertellen van het verhaal in de open wereld. Ook stuurde hij een team aan die de ervaring heeft om dit voort te zetten.
Ook al heeft zijn vertrek misschien dan niet veel impact voor de toekomst van de game, toch heeft hij zeker wel veel gedaan voor de ontwikkeling van de game. Linde zegt dus terecht dat Halo Infinite één van zijn projecten is waar hij het meest trots op is.
Dit bericht is op 4 januari 2021 bijgewerkt.