Laatste kans: scoor nu nog gratis games uit de PS Plus Collection!

News
maandag, 08 mei 2023 om 12:30
playstation plus games februari 2019 bekendgemaakt 145970f1683537582
De PS Plus Collection is een gratis verzameling van de beste PS4 games te kunnen spelen op de PS5. Deze collection verdwijnt op 9 mei, maar wie nu actie onderneemt kan de games gewoon blijven spelen. Daarvoor hoef je niet eens zelf een PS5 te bezitten!
Na 9 mei stopt Sony met de PlayStation Plus Collection. Wie de games na die datum nog wil spelen met nu actie ondernemen, voordat de collection verdwenen is. PS Plus-gebruikers kunnen de games tot en met 9 mei nog claimen, daarna is het niet meer mogelijk om ze aan je collectie toe te voegen.
Eenmaal geclaimed blijven de games beschikbaar zolang het PS Plus-abonnement loopt. Na 9 mei is het niet meer mogelijk om de games te claimen.
De PS Plus Collection werd bij de introductie van de PlayStation 5 in 2020 geïntroduceerd. Het leverde nieuwe PS5 gamers meteen een collectie met verschillende PS4 titels met sommige van de beste PS4 games uit die generatie. De Collectie is beschikbaar voor iedereen met een PS Plus abonnement.
Enige voorwaarde is dat de games alleen geclaimd kunnen worden op een PlayStation 5. Het is daarbij niet nodig dat je zelf een PlayStation 5 bezit, inloggen als 'gast' op de console van iemand anders is voldoende om alle games aan de bibliotheek van je account toe te kunnen voegen. Heb je dus nog geen PlayStation 5, kijk dan een vriend of vriendin die hem al wél heeft lief aan en claim de games daar.

Welke games zitten er in de PS Plus Collection?

Momenteel zijn er 19 PS4 games beschikbaar in de PS Plus Collection. Daaronder vallen PlayStation-exclusives als Bloodborne, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Detroit Become Human en Fallout 4.
De complete lijst aan games in de PS Plus Collection is:
Sony biedt abonnees van PS Plus Extra of PS plus Premium ook een gamecatalogus met een groter aantal PS4 en PS5 titels. Die blijven gewoon beschikbaar en krijgen maandelijks nieuwe toevoegingen.
Om de games te claimen log je in op een PS5 met het account dat een actief PS Plus abonnement heeft. Vervolgens ga je in het hoofdmenu naar PlayStation Plus. Daar zie je als derde icoon 'De PS Plus Collectie'. Daar kan je alle games claimen en eventueel controleren of je ze allemaal al geclaimed hebt. Doe het snel, na 9 mei kan het niet meer.