Kuifje is populairder dan ooit: Belgisch voetbalteam ziet er voortaan uit als stripfiguur

News
zaterdag, 16 maart 2024 om 11:00
kuifje reporter de sigaren van de farao gameplay 1f1698321525
Wie is gekleed in lichtblauw met bruin? Juist, Kuifje. Welke helden doen dat voortaan ook? Het Belgisch voetbalteam.
Adidas heeft de nieuwe kleding van Europese landen, die onder contract staan voor sponsoring, uit de doeken gedaan. Voor de Belgen is er iets bijzonders aan de hand. Daar krijgen de teams, van zowel de mannen als vrouwen, nieuwe kleding die gebaseerd is op Kuifje.

Dat verwacht toch niemand?!

Kuifje is een strip die getekend is door de Belg Hergé (echte naam: Georges Remi). De held verscheen voor het eerst in de kranten in 1929. Wie kent Kuifje niet? Vorig jaar werd er nog een game uitgebracht van hem, waar dit jaar de Switch versie van uitkomt. Het gaat om Kuifje Reporter: De Sigaren van de Farao.
De nieuwe kleding van de voetballers is net zoals Kuifje zijn kleding: een lichtblauw T-shirt met een witte kraag en een bruin broek. Het AD schrijft het volgende: '"Niet alle Belgische helden dragen capes”, meldt de nationale voetbalbond bij de presentatie van de nieuwe tenues.’
Op Instagram kan de post van Adidas op flink wat likes rekenen, op het moment van schrijven zijn dat er al meer dan 400. Eén persoon zegt: ‘Zeg WOW voor een verrassing’ afgerond met een hartje erbij.
Nu niet allemaal grappen maken waar dan het hondje van Kuifje is, Bobbie. Nee, dat is niet de bal.

Helden van nu of vroeger?

Kuifje is een held die al lang meegaat en die niet zo hip als misschien andere helden van de vandaag de dag. Wie ook wel een beetje in dit straatje past, is Zorro. Daar is net een tiendelige serie van op Videoland verscheen, zoals we eerder deze week berichtten.
Ben jij meer van oude helden of juist van de superhelden uit Marvel of DC? Laat het ons vooral weten in de reacties.