De beste LEGO Sonic the Hedgehog sets van het moment

Article
zaterdag, 16 maart 2024 om 13:00
Het komt steeds meer voor dat LEGO-sets gebaseerd zijn op games. Er is bijvoorbeeld LEGO gebaseerd op Mario en sinds kort ook Animal Crossing, maar ook Nintendo’s oude rivaal SEGA doet mee. Dit zijn de beste LEGO-sets van Sonic the Hedgehog van dit moment.

Shadow the Hedgehog Escape

Het leek vroeger wel een regel dat elke game-personage een duistere tegenhanger moest hebben. Je ziet het tegenwoordig iets minder, of in ieder geval minder letterlijk, maar Shadow the Hedgehog is een topvoorbeeld van deze regel. Hij zat niet bij de eerste golf Sonic-LEGO, maar gelukkig heeft hij niet lang op zich laten wachten.
In deze LEGO-set zien we Shadow ontsnappen uit het lab waar hij gevangen wordt gehouden. Zoals het een duistere tegenhanger past, doet hij dat op een stoere motorfiets. Het is geen bijzonder grote set, maar dat heeft het voordeel dat hij ook geen dure toevoeging is aan een verzameling Sonic LEGO.
lego knuckels guardian mechf1710258862

Knuckles’ Guardian Mech

In de wereld van Sonic is het belangrijk dat de Chaos Emeralds niet in verkeerde handen vallen en de Master Emerald al helemaal niet. Gelukkig wordt de Master Ermerald bewaakt en wel door Knuckles. Dat is alleen geen makkelijk werk, dus een beetje hulp is nooit weg.
Een grote mech kan bijvoorbeeld erg van pas komen als je iets belangrijks te verdedigen hebt. Rouge the Bat blijft het toch proberen, maar daar komt de spanning in de set vandaan. Je hebt niets aan een speelset met een mech als die nergens tegen kan vechten.
lego sonic tails workshopf1710258955

Tails’ Workshop and Tornado Plane

Sonic is het snelste levende wezen en vaak wordt hij ook neergezet als onnavolgbaar snel. Sneller dan de snelste motor die je kunt bedenken. Toch zie je hem opvallend vaak in of op een voertuig stappen. Gelukkig is dat ook af en toe nog een logische keuze.
Het vliegtuig van Tails is waarschijnlijk langzamer dan Sonic, maar zelfs de snelste egel ter wereld kan niet vliegen. Voor een avontuurtje in de lucht heb je dan ook de hulp nodig van Tails, die natuurlijk ook te vinden is in deze LEGO-set.
lego sonic green hill zone loop challengef1681911464

Sonic’s Green Hill Zone Loop Challenge

Wanneer je een Sonic-game opstart duurt het meestal niet lang voor je ergens een looping tegenkomt. Dat is natuurlijk ook terecht: een snelle manier om te laten merken hoe snel Sonic is, is om te laten zien dat hij een looping te voet kan pakken. Zo’n iconisch onderdeel van de games moet natuurlijk ook een LEGO-set zijn.
Helaas kunnen de benen van een LEGO-minifiguurtje niet echt rennen, maar daar is een oplossing voor gevonden. Je kunt Sonic lanceren in een bal, wat natuurlijk ook klopt met de games. Al kan hij zich daarin zelf opvouwen tot een bal, in plaats van dat hij erin plaats moet nemen. Met genoeg vaart scheurt Sonic door heel Green Hill Zone en kan hij misschien zelfs in één keer Dr. Eggman neerhalen.
2022 04 14 lego sonic green hill zonef1649937727

Sonic the Hedgehog - Green Hill Zone

De allereerste LEGO-set van Sonic is nog steeds één van de beste. Nieuwere sets hebben meer features om mee te spelen, maar er zijn weinig sets die zo trouw zijn aan de games als de originele Green Hill Zone van LEGO Ideas. De vijanden, de specifieke vorm van de palmbomen en het schaakbordpatroon van de grond: alles klopt met de klassieke game.
Voor een kind zijn de eerder genoemde sets waarschijnlijk geschikter. Maar voor de volwassen fan, die zich misschien wel kan herinneren dat Sonic net nieuw was, is dit de beste LEGO-set rondom de blauwe egel. Wellicht wordt hij ooit overtroffen, maar zover is het nog niet.