Comic Con Holland is hét evenement voor elke gamer en geek fan

Article
zaterdag, 16 maart 2024 om 8:30
comic con hollandf1710407559
Bestaat er zoiets als hemel op aarde? Zeker wel en al helemaal voor gamers. Op 20 en 21 april vindt namelijk Comic Con Holland plaats en dit wil jij niet missen.
Bij gamen denk je misschien dat je dit thuis doet, maar het is toch veel gaver om de deur uit te gaan? Speciaal voor gamers & geeks bestaat Comic Con. Een evenement waarbij je twee dagen lang het gevoel hebt in een andere wereld rond te lopen. Geweldig toch? Wij geven je dan ook 5 redenen waarom Comic Con Holland een evenement is dat je volgende maand niet mag missen.

Games

Is gamen een sport? Wat betreft Comic Con wel. Daar wordt volwaardig met ‘Ja’ geantwoord. Er is dan ook heel gedeelte enkel op gaming ingericht. Zo kun je achter een arcadekast plaatsnemen om een retro game te spelen, maar is er ook esports aanwezig. Kortom, qua games zijn er allerlei opties. En het is geweldig leuk om deze hoek rond te lopen met één van je vrienden in plaats van thuis te gamen. Dat kun je de rest van de week doen.

Gasten

Een tweede belangrijke reden om naar Comic Con te gaan is vanwege de gasten die overkomen. Er komen een paar oude rotten over die jaren terug enorm beroemd zijn geweest. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Richard Dean Anderson, die in de tv-serie MacGyver speelde als de titelfiguur, Christopher Lambert, die de hoofdrol in Highlander vertolkte en Robert Patrick als T-1000 in Terminator 2: Judgment Day.
Voor degenene die wat minder lang op deze aardbol rondlopen, zijn er ook genoeg gave gasten. Zo is Kat Graham aanwezig uit The Vampire Diaries, Bonnie Wright uit Harry Potter een paar mensen uit Stranger Things en de live-action versie van One Piece.
Ben jij benieuwd geworden naar de hele lijst? Bekijk die dan hier. Je kunt met alle gasten op de foto of een handtekening scoren! Ook de prijzen staan op de officiële website vermeld.

Cosplay

Verkleden is niet enkel iets voor kinderen. Volwassenen verkleden zich met regelmaat en daar is zelfs een professionele term voor: cosplay. Dit gaat verder dan even een pak aantrekken en je voordoen als een personage uit een film, tv-serie of game. Mensen zijn hier weken, zo niet maanden mee bezig om vaak zelf een pak te maken en onderdelen bij elkaar te krijgen.
Een evenement als Comic Con is eigenlijk zoiets als de Oscars: hét moment waarop ze aan de wereld mogen laten zien wat ze waard zijn. Voor bezoekers die er als zichzelf bijlopen is het overigens een verademing om al die cosplayers te zien. Je weet nooit wanneer je bijvoorbeeld oog in oog staat met Jack Sparrow of één van je favoriete anime-figuren.

Geek Market

Ben je op zoek naar een specifieke Funko pop of t-shirt? Bij de Geek Market tijdens de Comic Con Holland kun je echt helemaal losgaan met je portemonnee leegtrekken. Want met allerlei stands valt hier van alles aan collectibles in huis te halen.
Neem wel een grote rugzak mee, want de kans is groot dat je los gaat. Of misschien is het een idee om voor jezelf een budget te bepalen. Hoe dan ook, de Geek Market is één van de hoogtepunten van het evenement.

Food & Drinks

Geen evenement is geslaagd zonder lekker eten en drinken, nietwaar? Alleen al qua voedsel zou het evenement op een ander festival kunnen staan. Er zijn namelijk diverse food trucks aanwezig waardoor jij heerlijk kunt genieten. Eten is al lang niet meer bedoeld om te ‘overleven’. Eten is volgens sommigen een lifestyle. Dus loop rond met je vrienden, kijk je ogen uit en geniet van al het moois en lekkers dat aanwezig is.
Interesse? Een kaartje koop je via de officiële website. Er zijn diverse opties te koop.