De 10 beste films van 2020 volgens Theo Weber

  Wat een goed jaar moest worden voor films en series, liep uit op een ware polonaise van uitstel. Meerdere films liepen vertraging op en dat merkte ook Theo, die niet vies is van een goede film op zijn tijd. Toch wist hij genoeg films te pakken dit jaar. Dit zijn de 10 beste films van 2020 volgens Theo Weber.

  10. The Witches

  Dit jaar trap ik mijn lijst af met een redelijk recente film. Roald Dahl heeft in mijn kindertijd voor veel vermaak gezorgd, waaronder met het boek én de film The Witches. Kleine jongetjes ontdekken dat er heuse heksen in het dorp waar hij woont zijn die bij elkaar komen om snode plannen te bespreken. Ze willen alle kinderen in muizen veranderen! Het verhaal was toen ik nog een klein Theootje was zowel eng als vermakelijk.

  Dat er nu een nieuwe versie van de film is, was voor mij reden genoeg om de bios in te duiken, compleet met mondmasker natuurlijk. De film stelde (in tegenstelling tot andere films - looking at you Monster Hunter) absoluut niet teleur door het sterke acteerwerk van onder andere Anne Hathaway en Octavia Spencer. Het is een vermakelijk remake geworden die vooral voor kenners leuk is. Voor kleine kinderen zit er misschien toch nog hier en daar een iets te eng momentje in de film.

  9. Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge

  Als Mortal Kombat fan moest ik dit jaar Scorpion's Revenge wel in huis halen. De animatiefilm draait natuurlijk om de gebeurtenissen in de game, maar grijpt daarbij terug op het oorspronkelijke toernooi van Mortal Kombat. Al bij het zien van de eerste trailer was ik ontzettend benieuwd wat de film zou brengen en dat stelde niet teleur! Rondvliegende ledematen, de nodige fatalities en natuurlijk de verraderlijke Shang Tsung die snode plannen heeft. Daarnaast wordt ingegaan op één van de meest iconische karakters uit de franchise: Scorpion.

  Het animatiewerk in de film is echt ontzettend tof en ik heb echt gesmuld van het verhaal in de film. Ik kan dan ook niet wachten op de volgende Mortal Kombat Legends, die dan hopelijk over Sub-Zero of misschien wel Shang Tsung gaat.

  8. #Alive

  Op nummer acht in mijn lijst met de beste films van 2020 staat de Netflix-film #Alive. De film draait om een zombie-apocalyps waarin een gamer zichzelf opsluit in zijn appartement. In het begin vindt hij het wel prima en vermaakt zich met zijn vrienden online, wachtend op een oplossing. Maar dan raakt hij afgesneden van zijn vrienden en raakt het eten op, terwijl buiten hongerige ondoden rondwandelen. Als hij dan ontdekt dat in de flat tegenover hem nog iemand leeft, gaat hij een plan smeden om samen weg te kunnen. Hij is alleen niet sportief, niet sterk en zijn ervaring komt vooral uit games. Het levert vermakelijke beelden op die goed zijn voor een plekje in mijn top 10!

  7. The Social Dilemma

  Sociale media, internet en gadgets houden ons vandaag de dag meer bezig dan ons lief is. Veel mensen hebben het niet eens in de gaten hoe zeer het hun leven regeert en hoe gebruikers in een soort mobiele zombies veranderen. The Social Dilemma doet hier een goed boekje over open in een originele manier. Experts en voormalig medewerkers van onder andere Facebook en Instagram werpen een licht op de impact van de technologie die je aan het denken zet. Hoe sociaal zijn sociale media eigenlijk? Het is een aanrader voor iedereen om deze docu eens te gaan kijken!

  6. Green Land

  Na een uitstapje naar de impact over sociale media, keren we terug naar de apocalyps. Het is toch een genre waar ik me altijd wel mee vermaak. Green Land kwam dit jaar op Amazon uit met Gerard Butler en Morena Baccarin in de hoofdrollen. De film schets een scenario waarbij de wereld ten einde komt door meteorieten die op Aarde neerstorten. De focus ligt hierbij niet zozeer op al het vuur, de ontploffingen en de verwoesting die volgt, maar vooral op de chaos die het zal veroorzaken.

  Mensen worden er niet vriendelijker op als blijkt dat een select aantal mensen in schuilplaatsen welkom is en dat levert volgens mij beelden op die zomaar eens de intro zouden kunnen vormen voor een Fallout-game. Al met al is het een hele vermakelijke film die jammer genoeg op het einde wat ongeloofwaardige wendingen neemt. Toch is de film goed voor een plekje in mijn top 10!

  5. Peninsula

  Nadat ik Train to Busan gezien had, was ik enorm onder de indruk. Logisch dan ook dat ik het vervolg op deze zombiefilm moest gaan zien. Toen hij in de bioscoop draaide ben ik dan ook meteen gegaan en man wat een spektakel was het. Misschien is de wending die de film neemt op het origineel niet helemaal wat mensen verwachten, want de wereld is veranderd in een soort free for all in een Mad Max setting. Natuurlijk zijn de zombies ook weer terug, maar in wat mindere mate. Ik kon hier wel van genieten en wat mij betreft is het een 'geloofwaardige' wending als de wereld vol hongerige wezens zit die een hapje uit mensen willen nemen.

  4. The New Mutants

  Een van de films waar ik onverwacht enorm van genoten heb, is The New Mutants. De film geeft een redelijk verfrissende blik op het superheldengenre, waarin horror en thriller op de voorgrond staat. De mutanten in deze film zitten namelijk vast in een ziekenhuis waar ze onderzocht worden. Er gebeuren al snel hele vreemde dingen in het ziekenhuis, waardoor alle mutanten moeten vechten om te overleven. Daarbij komen hun krachten goed van pas, ware het niet dat ze deze pas net aan het ontdekken zijn. Hoe dat loopt kun je in de film gaan zien, want het is een echte aanrader!

  3. The Last Right

  Aangekomen in mijn top 3 beste films van 2020 open ik met The Last Right. Deze film heb ik onlangs in de bioscoop gezien en hij was verrassend leuk. In de film is Daniel Murphy (Michiel Huisman) onderweg naar huis om voor zijn autistische broer te zorgen als hij contact maakt met een oude man die zijn broer gaat begraven. Als blijkt dat de man dood is, blijkt ook al snel dat hij heeft gezegd dat Murphy zijn familie is.

  Het komt daarna op Murphy's schouders om de begrafenis van de man te gaan regelen, wat hij helemaal niet wil. Uiteindelijk mondt het uit op een roadtrip, waarbij Murphy en zijn broer met een lijk op het dak heel Schotland door rijden. Verfrissend, vermakelijk en bovenal een hele goede film die je zeker moet gaan zien!

  2. Il Traditore

  Op nummer twee in mijn lijst met beste films van 2020 heb ik een arthouse film staan, waar ik ontzettend van gesmuld heb. Il Traditore draait om de bekentenis van een hooggeplaatst lid van de Cosa nostra maffia in Palermo. Het Maxi-proces in 1986-1992 komt voornamelijk voort uit zijn bekentenis, waarin hij de Cosa Nostra erbij lapt. De film vertelt over hoe Buscetta gepakt werd in zijn schuilplaats in Brazilië en hoe hij een een aantal daden van de maffiatak opbiecht. Het levert een geweldige film op!

  1. The Gentlemen

  Op de absolute nummer één dit jaar heb ik The Gentlemen staan. Al redelijk vroeg na de release in de bios keek ik de film en ik kan hem iedereen aanraden. De cast, waaronder Charlie Hunnam, Matthew McConnaughey, Colin Farrell en Hugh Grant, zet een meesterlijke performance neer in een verhaal dat al even zo briljant is. Wat heb ik gesmuld van deze film zeg! Ik zou deze zo nog een keer of twee willen zien, alleen al vanwege de geniale grappen!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.