Krijgt John Wick een AAA-game?

News
zaterdag, 05 november 2022 om 15:30
Fans van de Keanu Reeves-films John Wick hebben de komende tijd genoeg om naar uit te kijken. Zo gaat John Wick 4 volgend jaar op 23 maart in première en komt er een spin-off serie naar Amazon Prime Video. Als het aan filmdistribiteur Lionsgate ligt komt daar ook nog een ‘grote AAA-game’ bij, aldus Indiewire.
De John Wick-films zijn een razend succes, dus het is niet gek dat Lionsgate kijkt naar mogelijkheden om de franchise verder uit te breiden. Volgens Indiewire vertelde CEO Jon Feltheimer tijdens een gesprek met investeerders dat de distribiteur al verschillende voorstellen heeft gekregen voor een grote game gebaseerd op de films. Niets staat nog vast, maar Feltheimer is zeker enthousiast over het idee.

Niet de eerste John Wick-game

De John Wick-films gaan over een voormalige huurmoordenaar genaamd John Wick, gespeeld door Keanu Reeves, die gedwongen wordt om terug te keren naar de criminele onderwereld die hij had verlaten. Mocht de AAA-game er komen, dan is het niet de eerste John Wick-game. Zo is er al de first-person-shooter VR-game John Wick Chronicles, waarin spelers het iconische Continental Hotel kunnen ontdekken en verschillende doelwitten moeten zien vermoorden. Ook is er de strategiegame John Wick Hex, waarin je een origineel verhaal beleeft dat zich afspeelt voor de gebeurtenissen uit de films.