Konami verdient meer dan 162.000 dollar aan NFT's

News
maandag, 17 januari 2022 om 13:00
castlevania lords of shadowf1642416551
Konami heeft veel geld verdiend aan haar NFT’s. Het bekende gezicht achter games zoals Metal Gear Solid en Silent Hill heeft met een aantal NFT’s ruim 162.000 Dollar verdiend.
De NFT’s waren digital artwork van de eerste paar Castlevania-games en brachten gemiddeld zo’n 12.000 dollar per NFT op. Zo bracht een NFT van een digitale kaart van Dracula’s Castle zelfs ruim 26.000 dollar op. Een 3 minuten durende video met gameplay van de verschillende delen uit de franchise bracht zo’n 17.000 dollar op. De namen van de nieuwe eigenaren zullen binnenkort te zien zijn op de officiële NFT-pagina, samen met alle digitale art. De namen van de nieuwe eigenaren zullen zo’n 10 maanden te zien zijn op de site.

NFT's in de game-industrie

NFT’s beginnen een steeds grote rol te spelen in de maatschappij, zowel in de videogamewereld als de rest van de wereld. Waar sommige uitgevers duidelijk hebben gemaakt geen fan te zijn van de nieuwe NFT “rage”, biedt dit veel uitgevers de kans op een innovatieve manier mee te gaan in deze nieuwe wereld.
Zo stelt Ubisoft NFT-skins beschikbaar in Recon Breakpoint en lieten meerdere grote uitgevers, waaronder Square Enix, Sega en Take-Two Interactive, weten geïnteresseerd zijn in de verkoop van NFT’s.
Toch is niet iedereen blij met de stijgende populariteit in het verkopen van NFT’s. Sommige fans vinden het alleen maar om geld gaan. Het komt steeds vaker voor dat bedrijven en uitgevers een nieuwe aankondiging maken. Waar fans met hun wildste fantasieën al snel geweldige ideeën verzinnen kan dit soms pittig tegenvallen als het dan toch gaat om NFT’s.
Enkele uitgevers zagen al af van de verkoop van NFT’s rondom games. Zo liet GSC Game World recent weten de plannen voor Stalker 2 NFT’s te annuleren na negatieve reacties van hun fans.