Sony test nieuwe functie voor PS5 consoles

News
maandag, 04 oktober 2021 om 9:30
playtation 5 studiof1605864992
Sony werkt in de Verenigde Staten aan een compleet nieuwe functie voor PS5 consoles. Het betreft een 'Game Trials'-optie waarmee spelers eerst alvast een paar uurtjes van volledige games kunnen proberen. De functie lijkt dan ook een beetje op een demo, maar er is wel een verschil.
De Game Trials-feature zorgt ervoor dat spelers op PS5-consoles games kunnen uitproberen voordat ze deze kopen. Het betreft alleen geen speciaal gemaakte demo voor een game. In plaats daarvan kun je gewoon met de volledige game aan de slag voor een bepaald aantal uren.
In het Verenigd Koninkrijk is de feature tot nu toe alleen beschikbaar, dus in Nederland moeten we nog even geduld hebben. Aan de andere kant van de Noordzee kunnen gebruikers aan de slag met Sackboy: A Big Adventure en Death Stranding: Director's Cut. Waar spelers met Sackboy zo'n vijf uur kunnen spelen, mogen PS5-gebruikers zes uur met Death Stranding: Director's Cut aan de slag kunnen gaan.

PS5 feature nog niet in Nederland

Opvallend is wel dat het niet om pure speeltijd gaat. Zodra je de game in de download zet, gaat de tijd namelijk in van de vijf uur. Het lijkt op die manier alsof je meer speeltijd hebt dan in werkelijkheid het geval is. Een snelle internetverbinding is dan ook wel handig.
Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de nieuwe functie naar andere landen komt. Eerst zal het experiment afgerond moeten worden. Voor nu lijkt dat op 28 oktober te gebeuren. Daarna wordt het afwachten tot er meer informatie beschikbaar wordt gemaakt.